Eдна от най-великите цигуларки на нашето време с концерт в зала "България"

На 8 февруари световнопризнатата цигуларка Сара Чанг ще изнесе концерт със Софийска филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров. В програмата ще бъдат включени любими произведения на Пиацола, Бърстейн и Гершуин.
 
Магнетичната Сара получава първото си признание едва 8 годишна, когато дебютира на сцената на Нюйоркската филхармония. На тази крехка възраст тя вече свири пред големите диригенти Рикардо Мути и Зубин Мета, а на 10 години записва първия си албум, наречен "Дебют". 
 
В момента Сара Чанг е сред най-високо платените солисти в света, носителка на многобройни награди и признания, свири с най-големите оркестри в Европа, Съединените щати и Азия и изнася над 150 концерта годишно.  
 
Сара Чанг свири на цигулка Гуарнери дел Джезу от 1717 и използва няколко лъка. Същият инструмент ще звучи в най-съвършената по отношение на акустиката зала у нас – "България", в ръцете на талантливата и харизматична цигуларка. Софийска филхармония и диригентът Найден Тодоров вече репетират за голямото събитие, до което остава по-малко от месец. В програмата влизат "Годишните времена на Буенос Айрес" на Пиацола, увертюрата към операта "Кандид" на Бърнстейн и сюитата из операта "Порги и Бес" на Гершуин.
 
Билети за концерта на Сара Чанг на 8 февруари в зала "България" все още са налични и са на цени от 30 до 50 лв.  Може да бъдат закупени на касата на залата, в ePay, в мрежите на ивентим и тикетс.бг.
 

Свързани новини