Ofenbach представиха новия си сингъл "Party" (аудио)

Само на 22-годишна възраст, дуета от Париж вече е част от разрастващия се дийп хаус тренд. César е класически пианист, а в свободното си време се изявява и като барабанист, докато Dorian е певец и китарист. И двамата са от Париж и са приятели от 11-годишна възраст. 
 
След гимназията започват обучението си във филмово училище и се фокусират върху дийп хаус музиката, откривайки страстта си към Robin Schulz, Bakermat, The Avenger и Petit Biscuit, докато продължават да се възхищават на т. нар. "French Touch", представено от изпълнители като Daft Punk, Stardust, Etienne de Crécy, Ed Banger, Cassius, Justice, Kavinsky. Целта на двете момчета е да създадат "French Touch 2.1". Дуото избира сценичното си име, Ofenbach, от една от партитурите, които César гледа, докато седи на пианото си. 
 
След като правят ремикси на артисти като Bob Sinclar и Hyphen Hyphen, Ofenbach обмислят посоката, към която искат да насочат музиката си. Избират дийп хаус стила, като го смесват със стилове, повлияни от музиката на Rolling Stones, Led Zeppelin, Supertramp и Neil Young. Резултатът от това се отразява в парчето "Be Mine", което съдържа смесица от рок в стил от 70-те и съвременна електронна музика, където дуото използва истински орган и китара, работейки върху звучене с двоен бас. 
 
 
След сътрудничеството си с американския певец Nick Waterhouse за ретро парчето "Katchi" (6-то в европейските класации и най-търсеното в Shazam денс парче в света за повече от 3 месеца), дуото насочва енергията си към правенето на нова музика, резултат от което е парчето "Party". Със своето рок, хип-хоп и електро влияние, песента, която е безгрижен почит към купонясването, е  налична на всички дигитални платформи.

Свързани новини

Ofenbach издадоха дебюта си

11.11.2022

#BestNewMusic тази седмица

29.04.2022

Горещите премиери тази седмица

03.12.2021

Ofenbach се завръщат с нова песен

18.11.2019

Ofenbach пуснаха новия сингъл "Rock It"

16.04.2019