Avicii си отиде на едва 28 години

Tim Bergling, един от най-популярните и влиятелни съвременни диджеи, известен под псевдонима Avicii, почина на 28 години, потвърди негов представител, съобщи dnevnik.bg. Той е бил открит вчера следобед мъртъв в Мускат, столицата на Оман, но не се посочва причината за смъртта му.
 
 
Шведът стана световно известен с хита си от 2011 "Levels", използващ част от изпълнение на Etta James. В САЩ парчето стана платинено и оглави класациите в десетки държави. Две години по-късно излезе и "Wake Me Up", а албумът му се изкачи до №4 в класацията на най-търсените заглавия на сп."Rolling Stone".
 
 
Bergling си сътрудничеше също с имена като Coldplay, Wyclef Jean, Santana, Madonna и Daft Punk. Съвместният му проект с David Guetta "Sunshine" им донесе номинация за най-добър запис на танцова музика за 2012.
 
 
Славата внезапно се стовари върху Avicii, когато той бе едва на 20 години. Година по-късно той попадна сред най-скъпо платените диджеи в класацията на сп.Форбс" за 2012. През 2014 Bergling се изкачи до трето място с 28 милиона долара, спечелени за година на изнурителни турнета.
 
 
През 2016, в апогея на популярността си, той обяви, че ще се откаже от обиколките, защото "изборът и кариерата ми никога не са били движени от материални стремежи". И наистина, през 2018 той отмени серия концерти, включително в Лас Вегас, заради проблеми със здравето.
 
 
"Трябва да се оправя с живота си. Цялото това нещо се превърна в успех заради самия успех. Вече не изпитвах щастие", каза той в интервю през септември миналата година. В документален филм за кариерата му той бе споделил още, че "съм голям късметлия да обикалям света и да съм на сцената, но зад артиста почти не остана нищо от живота на един реален човек".

Свързани новини

Излезе новият албум с музика на Avicii

10.06.2019

Чуй “SOS” feat. Aloe Blacc на Avicii

12.04.2019

Издават посмъртно музика на Avicii

10.04.2019

Разкриха как е починал Avicii

03.05.2018

Avicii обяви, че спира с турнетата

29.03.2016