България се класира за финала на Евровизия 2018 (галерия и видео)

Пърформънсът на нашата група Equinox беше абсолютно подобрен от първата репетиция, увери ни специалният ни пратеник в Лисабон, Синан Садула, който ни изпрати и снимки от репетициите. 
 
 
Затова не е изненадващо, че България се класира за големия финал на "Евровизия" 2018 в Португалия, който предстои от 22.00 ч. на 12 май, събота, съобщава MySound.bg. 
 
В него ще участват 26 държави - по 10 от двата полуфинала плюс 6-те автоматично класирали се страни. Салвадор Собрал отвоюва домакинството на Португалия с баладата "Amor a dos pelos".
 
Нашата група Equinox представи страната ни с песента "Bones" на първия полуфинал на конкурса в Лисабон на 8 май. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл излязоха под № 10 на престижната музикална сцена. "Това е голямо постижение, но в същото време и огромна отговорност. Продължаваме да работим здраво и се надяваме да се представим още по-добре на финала", коментира Владо Михайлов.
 
Надпреварата беше оспорвана – участваха общо 19 държави, а се класираха 10 - Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия. Вотът на зрителите започна веднага след края на последната конкурсна песен .За всяко изпълнение можеха да гласуват зрители от 21 страни. 
 
Тазгодишното издание на "Евровизия" е под мотото "All Aboard!" ("Всички на борда!"). За главна тема е избран океанът, на брега на който се намира градът, в който се провежда надпреварата. В унисон с темата бе сменен дори и червеният килим със син.
 
 
Ден по-рано родната петорка отправи специално послание за българите в чужбина за подкрепа с песента "Я кажи ми, облаче ле бяло".

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023

Домакин за 2024 е...

11.08.2023