Младежки театър "Николай Бинев" организира ежегодния фестивал "Панаир на младите"

След успешните и предизвикали огромен интерес последни две издания, и през 2018 "Панаирът на младите" е посветен на site-specific театъра. 
 
През ранната есен на 2018 Младежки театър ще вдъхне живот на 3 нетрадиционни пространства, като продуцира реализирането на проекти, избрани на конкурсен принцип след кандидатстване. Проектите трябва да се реализират в 3-те специфични локации в театъра, в рамките на 5-те дни на фестивала – от 1 до 5 октомври 2018.
 
Site-specific театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от конкретно специфично пространство, което не разполага с традиционните представи за сцена и салон. Пространствата, в които се реализират проектите са нестандартни и позволяват на публиката да се докосне до театъра по един нов и вълнуващ начин, надниквайки зад кулисите му и усещайки магията на театралното изкуство. 
 
Единствено по време на фестивала недостъпните и потайни пространства в Младежки театър "Николай Бинев" ще бъдат отворени за публиката, която ще има възможност да бъде част от едно нетрадиционно и незабравимо театрално изживяване. Тази година пространствата, които ще бъдат част от фестивала са 3, като отново е включено ново пространство, до което публиката никога не се е докосвала.
 
Всички желаещи да участват могат да кандидатстват с проектите си от 29 юни до 15 август включително. Всеки от селектираните проекти ще бъде финансиран със сума на стойност 1 000 (хиляда) лева бруто.

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Мартина Пенева с втора награда

22.06.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Легендарната школа "Лий Страсбърг" у нас

18.02.2022