Младежки театър "Николай Бинев" организира ежегодния фестивал "Панаир на младите"

След успешните и предизвикали огромен интерес последни две издания, и през 2018 "Панаирът на младите" е посветен на site-specific театъра. 
 
През ранната есен на 2018 Младежки театър ще вдъхне живот на 3 нетрадиционни пространства, като продуцира реализирането на проекти, избрани на конкурсен принцип след кандидатстване. Проектите трябва да се реализират в 3-те специфични локации в театъра, в рамките на 5-те дни на фестивала – от 1 до 5 октомври 2018.
 
Site-specific театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от конкретно специфично пространство, което не разполага с традиционните представи за сцена и салон. Пространствата, в които се реализират проектите са нестандартни и позволяват на публиката да се докосне до театъра по един нов и вълнуващ начин, надниквайки зад кулисите му и усещайки магията на театралното изкуство. 
 
Единствено по време на фестивала недостъпните и потайни пространства в Младежки театър "Николай Бинев" ще бъдат отворени за публиката, която ще има възможност да бъде част от едно нетрадиционно и незабравимо театрално изживяване. Тази година пространствата, които ще бъдат част от фестивала са 3, като отново е включено ново пространство, до което публиката никога не се е докосвала.
 
Всички желаещи да участват могат да кандидатстват с проектите си от 29 юни до 15 август включително. Всеки от селектираните проекти ще бъде финансиран със сума на стойност 1 000 (хиляда) лева бруто.

Свързани новини

Християн Бакалов с пърформънс в София

03.12.2019

SOHO представя: Ива Сашева

25.11.2019

Още едно "Лебедово езеро" в София

13.11.2019

“Спомен НЛО” през декември в НДК

04.11.2019

Ексклузивна премиера на Метеор

29.10.2019

Коментари