Аксел и Ладива в една дива буги-вуги вечер на Международен джаз фестивал Банско 2018

Бъдете част от това изключително специално събитие, което обещава магия, танци и вдъхновение от майсторите на буги-вуги стила. Международен джаз фестивал Банско представя за първи път в България една дива буги-вуги вечер на два рояла, с двама от най-добрите буги-вуги пианисти в света - Аксел и Ладива, 3-ти август, на сцената на културен дом "Н. Вапцаров“, гр. Банско.
 
Аксел Цвингенбергер е роден в Хамбург, Германия. През 1973 той чува записи на буги-вуги пианистите Albert Ammons, Meade "Lux" Lewis и Pete Johnson, и се насочва да свири този динамичен и много мелодичен стил. През 1975 Цвингенбергер получава първия си звукозаписен договор, издавайки солови записи като Boogie Woogie Breakdown, Power House Boogie и Boogie Woogie Live. Освен това, той участва в записи със световни звезди като Lionel Hampton, Jay McShann, Big Joe Turner, Lloyd Glenn, Joe Newman, Sammy Price, Ray Bryant, Charlie Watts и много други. Издал е близо 50 диска, които се продават в многомилионни тиражи. Аксел има свой характерен маниер на изпълнение. Музикални критици от Великобритания го определят като “буги-вуги майстора на света" - звание, което е заслужил със своята креативност и забележителни умения.
 
Ладива е родена в Швейцария и започва да свири на пиано четиринадесетгодишна, вдъхновена от големите майстори на стила буги-вуги. Тя е млада, красива, сексапилна и освен това е и певица. През 2009 издава първият си албум, а през 2014 се появява на няколко буги-вуги фестивала в Германия. Следват покани да свири във Великоритания (Лондон и Глазгоу) по време на концертното турне на големия Jerry Lee Lewis, по повод осемдесетия му рожден ден и прекратяване на артистичната му кариера. 
 
През май 2016 Ладива, заедно с други известни буги-вуги пианисти като Аксел Цвингенбергер, Бен Уотърс и известният уличен пианист Невил Дики, е поканена да свири на Boogie Woogie Dinner – събитие, водено от Jools Holland. През септември 2017 Ладива получава в Лондон наградата "Най-добър буги-вуги пианист“ за годината.
 
Заповядайте да се насладим заедно на това магично събитие на два рояла - 3-ти август в салона на културен дом "Н. Вапцаров“, гр. Банско. Билети за събитието са на цени от 60 и 70 лева и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, Български пощи и в цялата разпространителска мрежа на Eventim.
 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024