Свилен Ноев с концерт-промоция на дебютния си солов албум

На 17-ти октомври вокалистът на група Остава Свилен Ноев ще представи първия си самостоятелен албум Different с концерт-промоция в столичния клуб Терминал 1. Отваряне на врати: 21:00ч. Начало: 22:00ч.
 
Пилотният сингъл "Beautiful” от месеци е в националния радио ефир и се радва на изключително позитивни отзиви. След лирик видеото към него, Свилен вече е готов и с официален видео клип към песента "Different", чието име носи и самият албум. Видеото към втория сингъл е дело на съпругата на музиканта - Невена Спасова, както и на операторите Ангел и Кристиян Спасови. Клипът е заснет на морския бряг и в него участие взимат актьорите Явор Бахаров и Рая Пеева, Вики Величкова от група Мастило, Диана Алексиева и други близки приятели на Свилен.
 
 
Дебютното CD ще включва общо 6 песни, от които 5 на английски и една на български, както и два бонус трака. Музиката и текстовете на парчетата са дело на самия музикант, а в аранжиментите и реализацията са замесени още Даниел Петров (барабанист на Остава) и Георги Станев (екс продуцент на Gravity Co). В едно от парчетата се включва и Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а като гост музиканти участват още Мишо Шишков, Михаела Филева и Иво Чалъков (Gravity Co.). 
 
Идеята за проекта се ражда най-вече от желанието на Свилен да продължава да твори и реализира идеите си, които не са подходящи за песни на Остава, защото имат различно настроение, но пък са твърде хубави като мелодии, за да си останат само идеи. "Мисълта да правя нови песни, на които детето ми да танцува е едно от нещата, които ме вдъхновиха да стартирам солов проект. А и всяко ново начало е много вълнуващо и пълно с изненади" – споделя музикантът.
 
Звученето на песните в албума е в стилистиката на инди попа и не е съобразявано с музикалните тенденции в България. На 17-ти октомври на сцената в Терминал 1 заедно със Свилен ще се качат музикантите Даниел Петров (барабани - Остава), Александър Обретенов (бас китара - D2) и Краси Тодоров (клавири - D2, Jeremy?).
 
Билети за концерта на цена от 10 лева могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси: щанд EVENTIM - ул. "6-ти септември", OMV, Orange Center, Usit Colours, Билетен център НДК, Строежа и др. Цената на място и в деня на концерта ще е 12 лева. Всеки гост на събитието ще има възможността първи да си закупи албума Different на промоционална цена от 10 лв.
 

Свързани новини

Изпращаме гостината с Остава

21.12.2023

ОСТАВА с нов видеоклип: "Сателит"

13.09.2023

Ясна е и подгряващата група

23.08.2023

Лятно турне очаква групата

19.05.2023

Остава с нов клип

28.02.2023