Теодосий Спасов и Иван Шопов представят албума InFusion

Двама от най-уважаваните и познати артисти на родната сцена - иконата на българската джаз музика Теодосий Спасов и международно признатият майстор на електронния звук Иван Шопов - се събират отново за представянето на новия си съвместен албум, наречен InFusion (Вливане), който  ще бъде представен официално в края на ноември в Пространство 108, София. 
 
Тандемът от двамата музиканти, създал този студиен запис, след дълго професионално партньорство се утвърди през годините като една от най-успешните колаборации на съвременния български (а и не само), музикален пазар.
 
Албумът InFusion е логичното развитие на започнатия преди няколко години инструментален проект под същото име, в който музикантите изпълняваха на живо авторски, полу-импровизиран минималистичен джаз с фолклорни елементи, потопен в топла електронна атмосфера и абстрактни даунтемпо бийтове. В студийната версия емоционалният заряд на тези паметни концерти е напълно съхранен, но съдържанието му се радва на значителна еволюция.
 
Името на InFusion (по една от композициите в албума) не е избрано случайно – то вплита в себе си множество символики: вливане на два уникални сами по себе си таланта, преливане на множество музикални стилове, размиване на границите и установените музикални стереотипи, сътворявайки по този начин нещо наистина нечувано. 
 
"Вливане" би могло да се съотнесе и към факта, че в създаването на InFusion, Спасов и Шопов изобщо не са сами: целият проект е замислен като една вълнуваща музикална палитра, представяща творчеството на редица изявени гост-музиканти от цял свят, които оставят свой собствен почерк в композициите: изявеният полски саксофонист Гжех Пьотровски, канадският барабанист Мерлин Еторе, френският тромпетист Ерик Трюфа, ASA от Великобритания; норвежката вокалистка Рут Майер, както и перкусионистът Мино Синелу от Мартиника. 
 
От българска страна ярко присъствие в записите отбелязват пианистът Димитър Бодуров и фолклорната формация "Авигея", с които Шопов сътвори суперуспешния проект "Канатица" през 2017.

Свързани новини

Теодосий Спасов с клубен концерт

26.10.2022

Поли Хубавенска с нова песен

25.06.2019

Джаз, класика и танго в Sofia Live Club

20.10.2017

Концерт на Траяна глас и Теодосий Спасов

23.11.2016