Хорът Нови български гласове спечели латино Grammy!

Хорът Нови български гласове получи престижната статуетка в  категория "Най-добър фламенко албум" за албума си Al este del cante. Хорът е създаден в Нов български университет и в него участват алумни и студенти на Университета. Създател и диригент на формацията е Георги Петков.
 
 
Проектът с оригинална музика и нови интерпретации на испанското фламенко и българския фолклор, са преплетени в единен художествен образ. Вокалните аранжименти са дело на композитора и диригент на проекта – доц. д-р Георги Петков, преподавател в департамент "Музика" на Нов български университет. Албумът е записан на живо през месец август 2017 от концертите на Арканел с Нови български гласове в Алахар, Ла Гранха и Мерида, Испания. 
 
 
Предисторията на Al este del cante и създаването на хор Нови български гласове е международният музикален проект "Еструна", чиято премиера беше на 24.04 2013 в Зала "България". Музикалният проект беше с участието на световноизвестни музиканти като фламенко певеца Арканхел, етно-джаз китариста Антонио Форчеоне, Теодосий Спасов, Рено Гарсия Фонс, фламенко китариста Дани де Морон и др. 
 

Свързани новини

Наближава премиерата на "Иначе казано"

17.12.2018

"Rock the Operа" ще разтърси НДК

04.12.2018

Изложбата на Арнолд Нюман наближава

01.11.2018

Steam Room представя: НЕОН

31.10.2018

Юбилей на мюзикъла "Страхотни момчета"

26.10.2018

Коментари