Днес излиза новият албум на Eros Ramazzotti, Vita Ce N'è

Днес е премиерата на новия албум на италианското музикално величие Eros Ramazzotti - Vita Ce N'è, с 14 нови песни на италиански и испански език. Новият си албум Eros посвещава на близък свой приятел, артист, с който изпълнителят е споделил много лични моменти и емоции -  Pino Daniele. 
 
 
Vita Ce N'è, петият студиен албум на Eros, който излиза у нас от Анимато Мюзик/Universal Music Group, създава положителни емоции и доказва, че любовта е в центъра на оптимизма. Албумът е с много интересни колаборации със световни суперзвезди.
 
Първата от тях е носител на Grammy за 2017 в категорията "Най-добър нов артист" - Alessia Cara, с която Eros си партнира в песента "Vale per sempre" – обяснение в любов, която не се страхува от времето. "Това е сбъдната мечта", споделя Cara. "Толкова съм щастлива, че имам възможност да пея в дует с Eros!". Комбинацията от неповторимия глас на Eros и кадифените вокали на Alessia Cara е просто перфектна.
 
В песента "Per il resto tutto bene" Ramazzotti си партнира с германската музикална и ТВ звезда Helene Fischer, чиито албум Farbenspiel е най-продаваното заглавие на всички времена в Германия.
 
И накрая, дует с Luis Fonsi – изпълнителят, който с песента "Despacito" счупи световни рекорди и се превърна в най-гледания артист в историята на YouTube. "Per le strade una canzone" е трибют към музиката, към споделянето, към перфектното изразяване, към удоволствието, което двамата артисти намират в позитивния латино вайб. 
 
Съвместната песен на Eros и Luis Fonsi се ражда в Маями, където двамата изграждат стабилно приятелство: "Per le strade una canzone е песен, която те кара да се чувстваш добре, създава ти добро настроение. Тя разказва за музиката и е празник за любовта и приятното време, прекарано с други хора. Това е и нашето послание – идеята за споделянто на хубавите емоции от музиката", разказва Fonsi. "Щастлив съм, че имах възможност да работя с изключителния и невероятен Eros Ramazzotti. Обичам го и сътрудничеството с него беше невероятно удоволствие."
 
Vita Ce N'è е първият албум на Eros, продуциран изцяло от него с участието на Antonio Filippelli и Celso Valli, а записите са направени в Isola Studio. "Нарича се Vita Ce N'è . Това е албум за любовта", споделя Eros. "За мен той представя новото начало, предизвикателство пред мен и с времето. Това е слоган, желание, начин да кажеш "продължавам", защото "ще тръгнем отново заедно и няма само една посока".

Свързани новини

Ерос Рамацоти с нов сингъл

29.08.2022

Билетите за Ерос - вече в продажба

23.06.2022

Eros Ramazzotti пристигна в България

01.10.2019

Eros Ramazzotti - "Vita Ce N'è"

21.11.2018

Eros Ramazzotti отново у нас през 2019

11.09.2018