Destiny Quartet е първата българска кросоувър група с над 1 милион гледания в YouTube

Четирите жени-стихии Гери, Звезди, Ивелина и Лора, които стоят зад най-популярната българска кросоувър формация Destiny Quartet постигна поредния голям успех. Композицията им "El Choclo" достигна 1 милион гледания в най-популярната платформа за видео споделяне в света, продължавайки да трупа все повече гледаемост и да събира суперлативите на ценители от различни точки на земното кълбо.  
 
 
Аранжиметът на  едно от най-обичаните танга за всички времена "El Choclo" е дело на италианския композитор Маурицио Абени. Той прави специлна версия за четирите български виртуозки, а режисьор на предизвикателния клип е  Васил Стефанов. 
 
Кросоувър стилът е "кръстопът", където се срещат класическата и съвременна музика, а вариациите на тези "срещи" могат да бъдат множество. Едни от най-ярките примери в световен мащаб, които избират този стил са David Garrett, 2 Cellos, Bond, Ара Маликян и много други.
 
Destiny Quartet владеят до съвършенство класическите инструменти и трупат все повече почитатели както в България, така и по света. Припомняме, че четирите красавици станаха част от сериала "Страсти в Тоскана" и записаха музиката към четвъртия му сезон. Българките имаха успешни концерти в Скопие, Белград, Киев и Лондон. А в Италия бяха аплодирани от Флавио Бриаторе и легендарната певица Тина Търнър. Един от последните им проекти беше колаборацията  с неповторимия балкански музикант Влатко Стефановски.
 
 
Не пропускайте да видите и най-новия клип на Destiny Quartet – композицията "Legend of Asturias". Верни на стила си те за пореден път ни изненадват с нестандартно превъплъщение, изпълнявайки загадъчна мисия. Пак в тандем, режисьор на клипа е на Васил Стефанов, а оригиналният аранжимент е на Маурицио Абени. Специален гост в проекта е италианския китарист Марио Писа. 
 
Съвсем скоро дамите ще ни изненадат с мащабен проект – нов албум, който ще погали не само слуха, а и вкуса на най-взискателните ценители на сладки усещания.

Свързани новини

Destiny Quartet c шоколадов албум

10.01.2019

Destiny Quartet - "Усещане за жена"

14.12.2017

Tina Turner аплодира Destiny Quartet

12.10.2017

Коментари