Изключителната Sarah Brightman идва за концерт у нас през 2019

20 октомври (неделя) 2019, 
20:00ч. Зала 1, НДК
 
Прочута със своя диапазон от три октави и с инициирането на класическото кросоувър музикално движение, Sarah Brightman има над 30 милиона продажби по целия свят. 
 
Като единственият артист, който едновременно оглавява класацията на Billboard и за класическа, и за денс музика, Brightman е носител на повече от 180 златни и платинени награди в над 40 държави. Тя е известна и с запомнящото се участие в The Phantom of the Opera, а дуетът й с Bocelli, "Time To Say Goodbye" се превръща в международен успех! Всеки един от албумите на изпълнителката - Eden, La Luna, Harem и Symphony оглавява световните музикални класации и е придружен със световно турне. Тя е участвала на престижни събития като Концертът в памет на принцеса Даяна през 2007, Олимпийските игри в Барселона през 1992 и Олимпийските игри в Пекин през 2008. 
 
 
На 9 ноември 2018, Sarah Brightman издаде своят дългоочаквам петнадесети студиен албум, HYMN. Това е първият студиен запис на мултиплатинената номинирана за Grammy изпълнителка, след международния номер едно Dreamchaser (2013).
 
Мистичното и извисено звучене на HYMN е подчертано с едноименната песен – написана от английската прогресив рок банда Barclay James Harvest. В албумът присъстват песни и на други модерни композитори, като Eric Whitacre ("Fly To Paradise"), японската суперзвезда, музикант и композитор Yoshiki ("Miracle"), и немския DJ Paul Kalkbrenner ("Sky and Sand"). Включена е и нова интерпретация на култовият дует на Brightman с Andrea Bocelli, "Time To Say Goodbye", с нов текст, който самата тя е написала, за първи път изпят на английски. 
 
Световното турне "HYMN: Sarah Brightman In Concert" постави началото си в Южна Америка и ще включва над 125 концерта, на пет континента през 2018 и 2019. За него Brightman казва, че феновете трябва да "очакват неочакваното!".  Най-успешният и най-продаван сопран в света, Sarah Brightman ще ни направи част от своята световна обиколка на 20 октомври 2019, в Зала 1 на НДК.
 
Билетите за концерта на Sarah Brightman ще бъдат на цени от 70 до 150 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим, както и онлайн на eventim.bg. Продажбата стартира на 11 декември (вторник) 2018 от 10:00ч.

Свързани новини