Невероятната история на Elton John в саундтрака към филма, чуй новия дует с Taron Egerton (аудио)

Саундтракът към музикалния фентъзи филм за живота и забележителната кариера на легендарния Elton John, "Рокетмен", излиза в петък, 24-ти май, седмица преди премиерата на филма. Филмът "Рокетмен" хвърля нов поглед върху най-емблематичните хитове на Elton John, изпълнени от актьора Taron Egerton. С новината за саундтрак албума излезе и първата песен от него – "Rocket Man" – спираща дъха интерпретация на класиката на Elton John от 1972.
 
 
За филма "Рокетмен" и саундтрак албума към него Elton John споделя: "Беше толкова важно музиката, която създадох и записах, да бъде изпълнена от Taron. Исках да чуя неговата версия на мен не само чрез актьрска игра. Поверих Taron в ръцете на музикалния продуцент и композитор Giles Martin, на когото вярвам безрезервно, защото е брилянтен. Не исках да стоя в сянката на Taron, за да проследя процеса, а им се доверих, за да направят това, което смятат за вярно и в артистично и в музикално отношение. Бях удивен от резултата. Най-важно беше музиката да бъде позиционирана правилно, защото е неразделна част от историята във филма."
 
Rocketman (Music From The Motion Picture) – съдържание:
1. The Bitch Is Back (Introduction)
2. I Want Love
3. Saturday Night's Alright (For Fighting)
4. Thank You For All Your Loving
5. Border Song
6. Rock & Roll Madonna - Interlude
7. Your Song
8. Amoreena
9. Crocodile Rock
10. Tiny Dancer
11. Take Me To The Pilot
12. Hercules
13. Don't Go Breaking My Heart
14. Honky Cat
15. Pinball Wizard – Interlude
16. Rocket Man
17. Bennie and the Jets
18. Don't Let The Sun Go Down - Interlude
19. Sorry Seems To Be The Hardest Word
20. Goodbye Yellow Brick Road
21. I'm Still Standing
22. (I'm Gonna) Love Me Again
 
Ето какво сподели и Taron Egerton за ролята си в "Рокетмен": "Красотата на това, че Elton John беше включен в процеса на създаване на филма е в това, че имахме възможност да работим с него. Giles Martin има безупречен вкус и всички необходими умения, за да доведе песните до вариант, в който те звучат достоверно и смело."
 
За Giles Martin Elton John е истински артист и той иска хората да развиват неговия труд – да създават интерпретации и да освежават музиката му. "Имахме възможност да експериментираме, докато решим как да адресираме музиката. Песните са историята на филма, пулсът на това, което се случва. В момента, в който зазвучи песен, се открива цял един свят. Преди Taron не бях срещал актьор-певец, който да се посвещава толкова много на процеса. Мисля, че никой друг не би могъл да бъде Elton John."
 
Поемайки задачата да вземе несравнимия бек каталог на Elton John и да го преформулира така, че да отговаря на идеята на филма "Рокетмен", Martin работи усилено със създателите на филма, проследявайки музиката за продукцията и реализирайки вокален мастер клас с Taron в студиото. От трансформацията на "Saturday Night's Alright for Fighting" в епично групово изпълнение, до превръщането на "I Want Love" в сърцераздирателен момент на конфликт по време на вечеря в семейството на малкия Reggie (Elton John), всяка песен е замислена така, че да следва уникалния разказ във филма.
 
 
Саундтракът към "Рокетмен" включва изцяло нова песен-дует между Elton и Taron - "(I'm Gonna) Love Me Again" и това е единствената песен в албума, за която музикалният продуцент на всички останали песни, Giles Martin, си сътрудничи с Greg Kurstin. Албумът е записан между 2017 и 2019 в легендарните Abbey Road Studios и AIR Studios в Лондон. Изпълнителни продуценти на албума са Elton John, David Furnish, Matthew Vaughn и Dexter Fletcher.
 
"Рокетмен" е неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Elton John в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Elton John и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон. "Рокетмен" проследява фантастичния път и трансформацията на Reginald Dwight от срамежливо, свирещо на пиано дете-чудо в Кралската музикална академия до международната, екстравагантна суперзвезда Elton John.
 
Филмът "Рокетмен" ще зазвучи в кината на 31-ви май. Саундтракът излиза у нас от Анимато Мюзик/Universal Music Group.

Свързани новини

Елтън Джон се сбогува с публиката

18.07.2022

Eди Ведър и Елтън Джон в дует

14.02.2022

Елтън Джон е с Covid-19

26.01.2022

Елтън Джон и Ед Шийрън правят дует

07.10.2021

Eлтън Джон представи "After All" на живо

27.09.2021