"Счупено сърце" е новият сингъл от предстоящия албум на Стенли

След премиерата на пилотния сингъл "Чужди тела", с участието на 17-годишната му дъщеря - Никол, Стенли изненада почитателите си с още нова музика от предстоящия си едноименен албум. Сингълът "Счупено сърце", който излиза днес, е по музика на Благослав Анастасов, тексът е написан от Наталия Симеонова, а аранжиментът е дело на Благо, Стенли и Светлин Къслев.
 
"Счупено сърце" е емоционална балада, която те грабва още с първите тонове и е сред най-автобиографичните песни на Стенли от албума. Заедно с Наталия Симеонова, която е автор на текста, двамата създават една от най-красивите песни не само в новия албум, но изобщо в дискографията на артиста.
 
 
Чужди тела е първият студиен проект на Станислав Сланев-Стенли от 17 години насам, след отличения с редица награди Обсебен (2002). Албумът се издава от Вирджиния Рекърдс.
 
Чужди тела - съдържание: 
1. Бягай от мен
2. Ранен сняг
3. Чужди тела
4. Тамагочи
5. Вън от мрака
6. Откраднат спомен
7. Счупено сърце
8. Там зад стената
9. Манекен
10. Разговори с нощта
 
Чужди тела е създаден в продължение на година като песните в албума са реализирани в три различни държави – в студиа в София (България), Манчестър (Великобритания) и Дъблин (Ирландия). Албумът включва 10 нови песни, всичките написани от Благослав Анастасов, фронтмен на популярната рок банда Hayes & Y, който живее и работи в Манчестър.
 
Аранжиментите са дело на Благо и Стенли, а за част от песните към тях се присъединява и музикантът Светлин Къслев. За текстовете на песните в новия си албум, Стенли събира съзвездие от близки приятели – популярният поет Александър Петров ("Ранен сняг", "Манекен"), телевизионната водеща Наталия Симеонова ("Тамагочи", "Вън от мрака", "Счупено сърце"), актьорът и звезда от сериала "Откраднат живот", Дани Рашев ("Бягай от мен", "Откраднат спомен", "Там зад стената"), емблематичният Любо Киров ("Чужди тела") и съпругата на музиканта – актрисата и певица Людмила Сланева–Локо ("Разговори с нощта"). Продуцент на албума е Станислав Сланев-Стенли.
 
"Когато започвах работата по този албум, непрекъснато ме питаха какъв стил ще бъде. Никога не мисля за това, когато създавам музика. Разбира се, при мен в основата е рок музиката, но тя има много разклонения и някъде там е моето място. Нямам жанрово обединение, но знам, че дори и песните да звучат разностилно, пеенето ми ги обединява. Естествено, без прекрасните композиции, които Благо написа, всичко това нямаше да се случи. В началото бях леко резервиран, но още при първите демо версии разбрах, че нещата ще се получат. След това със Светльо Къслев работехме почти всеки ден в студиото му, детайл по детайл", казва Стенли за албума и добавя: "През цялото време имаше един човек, който беше до мен - Любо Киров. Той ми даваше импулс, помогна за много от текстовете, така че да звучат. В последствие написа и текста към пилотния сингъл от албума Чужди тела. Любо е основен "виновник" този албум да е реалност, за което му благодаря", завършва артистът.
 
Стенли и групата му ще представят албума Чужди тела на 1 ноември (петък) на живо в столичния клуб Music Jam. Билетите за концерта-промоция влизат в продажба от днес в eventim.bg
 
Освен песните от новия албум по време на концерта в Music Jam, Стенли ще изпълни и някои от най-емблематичните си хитове, сред които "Обсебен", "Пътят към храма", "Стар парфюм" и други. Стенли ще излезе на сцената на Music Jam клуб в компанията на Димитър Ковачев-Фънки (бас китара), Станислав Вълчев (китари) и Николай Николаев (барабани). По време на концерта - промоция ще се състои и видеопремиерата на сингъла "Чужди тела".

Свързани новини

Празнуваме със стил

20.12.2023

Дни предеи концерта в НДК

17.11.2023

Нов синъл и концерт през ноември

06.10.2023

Ново от Fabrizio Parisi & The Editor

30.01.2023

Чуй Стенли и "Откраднат спомен"

11.11.2022