The Khans представят дебютното си видео - "Freedom"

Какво се случва когато талантлив млад композитор обедини усилията си с тези на точно толкова талантлив саунд дизайнер, боравещ виртуозно с всеки звук? Резултатът е просто страхотен! Така се ражда дуото The Khans. Петър Алексиев и Атанас Борисов започват своята съвместна работа преди няколко години и решават да се отдадат на много труд в търсене на отличен старт на своя музикален проект - "Freedom":
 
 
Режисьор на продукцията е Радостин Събев-Шошо, а главните роли са поверени на Йоана Темелкова, Асен Блатечки, Алек Алексиев, Димитър Банчев и талантливия Ивайло Стоянов. Историята разказва за свободата, отмъщението и силата на семейството, олицетворени от съдбата на малко дете, което губи родителите си, загиващи от ръката на впечатляващия злодей, пресъздаден на екрана от Асен Блатечки. 
 
Продуценти са самите Петър Алексиев и Атанас Борисов, които влагат цялата си душа и сърце в създаването на музиката. Парчето е мощна комбинация от силни бас линии, витруозна оркестрация и български фолклор. Преплитат се цигулката на Стоимен Пеев, виолата на Кирил Христов и виолончелото на Димитър Тенчев от Софийски Солисти, а вокалите на Любомира Павлова от Мистерия на Българските гласове, Теодор Койчинов – един от най-добрите мъжки вокали, Яна Гълъбова – поп-опера и Петър Алексиев завършват това уникално изпълнение и му придават световно звучене.
 
Музикантите споделят, че проектът отнема повече от 2 години, а в организацията се включват десетки приятели и съмишленици. За пресъздаването на историческа атмосфера в начинанието се включват и сдружение "Наследство" Хисаря, които осигуряват реквизита. Всички елементи са автентични – носиите, дрехите на бунтовниците, пушките и аксесоарите. Останалата част от магията в пренасянето ни в историческата епоха е дело на специалния грим и ефекти.
 
The Khans продължават своята активна работа и непосредствено след представянето на своето дебютно видео се впускат в ново приключение, което съвсем скоро ще бъде показано на феновете. 
 

Свързани новини

The KHANS представят "Sing"

26.05.2023