Силно завръщане от Стенли и новия му албум "Чужди тела"

Стенли направи официалната премиера на новия си албум „Чужди тела“ пред многобройна публика от запалени фенове и приятели. Домакин бе перфектната сцена на  Sofia Live Club, а шоуто отпразнува подобаващо завръщането на певеца на родната музикална сцена. „Чужди тела“ е първият студиен проект на Станислав Сланев от 17 години насам, след емблематичния „Обсебен“ от 2002 г.
 
Премиерата успя да покаже, че Стенли е сътворил един страхотен микс от актуална нова продукция, в която обаче се разпознава характерното за певеца ню уейв и алтърнатив звучене, заради което го обичаме още от 80-те като вокалист на „Тангра” и от вечните му хитове „Обсебен” и „Пътят към храма”.
 
На сцената бяха още Димитър Ковачев-Фънки на баса, а Станислав Вълчев блесна на китарата. Младокът Николай Николаев се раздаде на барабаните, а заедно със Стенли пя Благослав Анастасов – фронтмен на групата Hayes&Y и композитор на хита „Чужди тела“. В парчето звездно изпълнение има дъщерята на Стенли – тийнейджърката Никол, която показа, че бъдещето й на музикалната сцена е повече от закономерно и напълно оправдано. Никол – млада, красива и много талантлива, заедно с Благо, както и подгряващата група Innerglow безспорно са част от най-висококачествения нов музикален продукт на българската сцена в момента .
 
Автор: Кристина Цветкова 
 
До този момент от албума „Чужди тела“ като официални сингли са издадени едноименната песен с участието на Никол, и дигиталният сингъл „Счупено сърце“. „Бягай от мен“ е песента под номер 1 в албума и се очаква именно тя да бъде следващият сингъл. Без да е пускано самостоятелно, парчето има сериозен потенциал да се превърне в хит, се видя на концерта.
 
Албумът „Чужди тела“ включва 10 нови песни, всичките написани от Благослав Анастасов, фронтмен на базираната в Манчестър рок банда Hayes&Y. Аранжиментите са дело на Благо и Стенли, а за част от песните към тях се присъединява и музикантът Светлин Къслев. За текстовете на песните в новия си албум, Стенли събира съзвездие от приятели – популярният поет Александър Петров („Ранен сняг“, „Манекен“), телевизионната водеща Наталия Симеонова („Тамагочи“, „Вън от мрака“, „Счупено сърце“), актьорът и звезда от сериала „Откраднат живот“ Дани Рашев („Бягай от мен“, „Откраднат спомен“, „Там зад стената“), емблематичният Любо Киров („Чужди тела“) и съпругата на музиканта – актрисата и певица Людмила Сланева–Локо („Разговори с нощта“).
 
„Когато започвах работата по този албум, непрекъснато ме питаха какъв стил ще бъде. Никога не мисля за това, когато създавам музика. Разбира се, при мен в основата е рок музиката, но тя има много разклонения и някъде там е моето място. Нямам жанрово обединение, но знам, че дори и песните да звучат разностилно, пеенето ми ги обединява. Естествено без прекрасните композиции, които Благо написа, всичко това нямаше да се случи. В началото бях леко резервиран, но още при първите демо версии разбрах, че нещата ще се получат, сподели Стенли. Любо Киров е основен „виновник“ този албум да е реалност, разкри още той.
 
 
 
 
 
Ето съдържанието на „Чужди тела“:
 
1. Бягай от мен
2. Ранен сняг
3. Чужди тела
4. Тамагочи
5. Вън от мрака
6. Откраднат спомен
7. Счупено сърце
8. Там зад стената
9. Манекен
10. Разговори с нощта

Свързани новини

Празнуваме със стил

20.12.2023

Дни предеи концерта в НДК

17.11.2023

Нов синъл и концерт през ноември

06.10.2023

Ново от Fabrizio Parisi & The Editor

30.01.2023

Чуй Стенли и "Откраднат спомен"

11.11.2022