Rag’n’Bone Man и Mika гостуват на "Франкофоли", фестивалът се мести в София

Световноизвестният британски музикант Rag’n’Bone Man ще открие фестивала за съвременна музика "Франкофоли" през юни, пише avtora.com. От тази година събитието се мести в София и ще посреща своята публика в парка на столичното летище.
 
Освен него за първия си концерт у нас пристига и Мika. Двете звезди ще бъдат гости на първия ден на фестивала за съвременна музика, който ще се проведе на 19 и 20 юни 2020. През февруари ще бъдат обявени и останалите участници в тазгодишното музикално събитие, съобщи Христина Борисова, директор на фестивала у нас.
 
Mika е ливанец по произход, роден в Бейрут през 1983. Още докато е бебе, семейството му се мести в Париж, преди да се установи в Лондон през 1992. Учителката му по пиано и солфеж успява отприщи таланта на момчето, а влечението му по операта отключва собствените му нетипични вокални заложби. През 2006 г. записва първия си сингъл "Relax,Take It Easy", а след това – успешния албум Life in Cartoon Motion (2007). Следват няколко години на бърза и шеметна кариера и турнета в САЩ, Канада и цяла Европа. Появата на втория му албум The Boy Who Knew Too Much (2009), а след това и на третия – The Origin of Love (2012) правят Mika световна звезда. Последният му албум излиза през есента на миналата година и носи заглавието My Name Is Michael Holbrook (Казвам се Майкъл Холбрук), каквото всъщност е и истинското му име. 
 
Концертът на Mika на "Франкофоли" е част от европейското турне на певеца, което ще мине през Италия, Холандия, Франция, Австралия, Нова Зенландия, САЩ и Канада, а на 19 юни – и България.
 
Другата световна знаменитост, която ще се качи на сцената на "Франкофоли" на 19 юни, е британецът Rag’n’Bone Man – една от големите сензации на световната музикална сцена през последните години. Рори Греъм, както е истинското му име, е роден в малко градче край Брайтън в музикално семейство. Започва да се занимава с музика още на 15, а по-късно е част от ъндърграунд групата Rum Committee в Брайтън. На 19 пее в местен пъб, издава и собствено EP - "Blues Town". През 2014 той издава ново EP – "Wolves", съдържащо девет парчета. През 2015 идва ред и на EP-то "Disfigured", с което влиза в плейлистите BBC Radio 1. Това е и първата му заявка за световна популярност.
 
Следва бърза и успешна кариера, договор с Columbia Records и дебютният му сингъл "Human", който оглавява чартовете на много държави, и прави британския изпълнител популярен по цял свят. Същата година се появява и първият му, едноименен студиен албум. През 2017 и 2018 става носител на няколко награди BRIT.
 
Мika и Rag’n’Bone Man ще излязат за първи път на българска сцена в рамките на фестивала Франкофоли на 19 юни т.г. Билетите за събитието са в продажба в мрежите на eventim.bg от 29 януари т.г., на цени от 90 лева за един ден на фестивала и 130 лева – фестивален пас за двете вечери.
 
Първите 1000 фестивални билета могат да бъдат закупени на преференциална цена от 100 лева до изчерпването им.

Свързани новини

Ново съвместно парче след 5 години

21.02.2024

Rag’n’Bone Man в нова песен

17.03.2022

Ново предизвикателство пред Мика

04.02.2022

Чуй новата музика тази седмица

12.04.2021

Rag’n’Bone Man и P!nk в дует

09.04.2021