Сър Пол Маккартни пуска 18-тия си солов албум на 18-ти декември

78-годишният "Бийтъл" сър Пол Маккартни (Paul McCartney) създаде новия си албум "McCartney III" по време на локдауна заради ковид пандемията. Така 18-ият солов албум на английския музикант предстои да излезе на 18 декември 2020 г.
 
По този повод, легендарният музикант разкри в интервю пред "Sunday Times", че за разлика от негови колеги, и по време на карантината е упял да намери вдъхновение.
 
"Знаете, че вдъхновението може да дойде отвсякъде. Не само от взаимодействие с другите. Истината е основното нещо, което идва от свръхактивната ми менталност – тя винаги е включена, но песните ми никога не са били за всекидневни и текущи събития", споделя Маккартни. 
 
Той разказва, че обича да поглежда назад към края на 50-те и 60-те години, в които е израснал, защото "обикновеният живот" е много по-интересен от живота на рок звездата, който му се налага да води.
 
Например за емблематичната си песен "Eleanor Rigby" споделя: „Не е като да познавам някой на име Елинор Ръгби. Това беше израз на моята съпричастност към самотните стари дами и в този случай имаше една близост – живеех в Ливърпул, там пазарувах. Имахме дълги разговори с някои възрастни дами. Години по-късно това вдъхнови и песента."
 
"Е, това е богатата "жилка" - обикновеният живот. И задачата е да звучи необичайно, и да го празнуваме. За мен е най-добре да черпя вдъхновение от такива неща. Това е една от големите ми области на изследване", разкрива Маккартни.

Свързани новини