Garbage и яркото социално послание в "The Men Who Rule The World"

Фронтдамата на Garbage Шърли Менсън е много популярна със своите силни политически и обществени възгледи.

Тя е истинска модна икона, която през годините от началото на славата си през 90-те, успява да бъде постоянен символ на феминизма и женската сила. Менсън го показва и този път в новия сингъл на групата "The Men Who Rule The World".

Това е първата композиция от предстоящия седми студиен албум "No Gods No Masters", който трябва да излезе на 11 юни.

Песента е изявено феминистка, с текст, който изтъква несправедливостите в днешното статукво и действията на "Мъжете, които управляват света" и "...направиха бъркотия".

Придружаващото видео е стилизирано чрез колажи на различни исторически фигури, сред които монарси, политици, Доналд Тръмп, а фалическите символи и падащите бомби се редуват с думите "Нарушител", Пари", "Престъпление", "Омраза" и др. Препратките са директни и към 50-те години на миналия век и организации като Ку-клукс-клан, сексизма и полицейската жестокост, които, независимо от изминалите години, се оказват най-актуалните теми към днешна дата.

"Това е нашият седми студиен албум, а това значимо число в нумерологията - седемте добродетели, седемте скърби и седемте смъртни греха, повлия на съдържанието му", се казва в изявление на групата. "Това е нашият начин да се опитаме да проумеем колко е полудял света и невероятния хаос, в който живеем. Това е записът, който чувствахме, че трябва да направим точно сега". 

Новият албум на Garbage излиза пет години след "Strange Little Birds". Планирано е тази година групата да направи голямо турне, задено с певиците Аланис Морисет и Блонди.

Свързани новини

Чуй Yeah Yeah Yeahs и "Burning"

11.08.2022

Аrcade Firе се завърнаха с нов сингъл

18.03.2022

Purple Disco Machine с поклон към 80-те

07.03.2022

Датската звезда MØ с нов сингъл и албум

28.01.2022

Manic Street Preachers се завърнаха

21.09.2021