Fugees планират първо турне от 25 години

Fugees обмислят да тръгнат на световно турне, за да отпразнуват 25-та годишнина на албума си "The Score".

Албумът, в който влизат хитовете "Ready or Not" и "Killing Me Softly", излиза през 1996 година и остава единственият в общата кариера на изпълнителите.

Сега Лорин Хил и компания се събират за първи път от 15 години. Освен филм и турне, с които ще отбележат първия си албум, близък до групата твърди, че се обсъжда и записването на нова музика. 

Източникът казва: "Това е обединението, за което никой никога не е вярвал, че ще се случи, но изглежда, че Fugees най-накрая ще се съберат отново.".
 
"Lauryn, Pras и Wyclef все още обсъждат какво точно ще направят, но са успели да обсъдят всичко, което се е случило миналия път и да почувстват, че е подходящ моментът да се върнат.", казва още източникът пред The Sun. 
 
Групата се разпадна през 1997 г. заради спор около бащинството на първия син на певицата. По-късно стана известно, че  той е дете на един от наследниците на Боб Марли - Роан, с когото 46-годишната днес Лорин има шест деца. 
 
Междувременно изпълнителката пише и продуцира парчета за звезди като Уитни Хюстън, Арета Франклин и Мери Дж. Блайдж и пуска известния си дебютен солов албум "The Miseducation of Lauryn Hill" през 1998 г.
 
51-годишният Уайкълф също продуцира за други изпълнители и издава дебютния си албум "The Carnival" през 1997 г..
 
48-годишният Прас пусна популярния сингъл "Ghetto Supastar (This Is What You Are)" с участието на Ol'Dirty Bastard и Mya за филма "Bulworth" от 1998 г.
 
Хаитянското хип-хоп трио се събира за епизодични участия през годините, но ако се стигне до сегашните намерения, които включват и евентуално нов албум, ще бъде първият студиен запис на музикантите от 25 години насам. 

Свързани новини

10 култови песни и успешните им кавъри

23.08.2021