Виж десетте най-слушани британски песни в TikTok през 2021-ва

TikTok Music Report разкри статистиката на най-слушаните британски песни.
 
Парчетата привлякоха вниманието на милиони  потребители в китайската социална мрежа през изминаващата година. Фактът е, че платформата вече е много популярна в световен мащаб, въпреки американските рестрикции срещу нея.
 
Начело в списъка са рапърите Тион Уейн и Russ Millions с ремикса на техния номер едно сингъл "Body", в който виждаме и доста гостуващи хипхопъри.

 
На фона на водачите в Топ 10 второто място определено е изненада. "Like I Can" - сингълът на Сам Смит от 2014 г. от първия му албум "In The Lonely Hour" е именно на това престижно място в класацията на най-слушаните в TikTok.  
 
 
 
Под номер три е новата звезда PinkPantheress с песента си "Just For Me". Певицата използва социалния ефект от публикуването на демонстрации, за да популяризира музиката си и така да подпише договор с голям лейбъл. Изпълнителката вече има първи албум и най-вероятно ще чуваме за нея все по-често.

Адел се конкурира с млада поп звезда

 
Charli XCX очевидно се завръща към комерсиалния поп с предстоящия си пети албум "Crash", но "Unlock It (Lock It)" - любима песен от нейния микстейп "Pop 2" с участието на Ким Петрас и корейския рапър Джей Парк е друг култов хит, който TikTok направи много  популярен през настоящата година. 
 
 

Eто кои са най-предпочитаните артисти, песни и подкасти в Spotify за 2021

В Топ 10 на най-популярните британски песни в TikTok виждаме и очаквани заглавия като "Levitating"  Дуа Липа и "Bad Habits" на Ед Шийрън.  Самият 30-годишен хитмейкър, който по-рано през годината представи новия си албум "=", пък е коронясан като най-гледаният изпълнител в платформата. 5.5 милиона човека са гледали живото му изпълнение по време на Европейското първенство по футбол. Звездата води и в класацията за най-много нови последователи в социалната мрежа. 
 
Топ 10 на най-слушаните британски песни в TikTok: 
 
1. Body (Remix) - Tion Wayne, Russ Millions feat. ArrDee, E1, ZT, Bugzy Malone, Buni, Fivio Foreign and Darkoo
 
2. Like I Can - Sam Smith
 
3. Just For Me - PinkPantheress
 
4. Unlock It (Lock It) (Jeff Prior Mix) - Charli XCX feat. Kim Petras and Jay Park
 
5. Levitating - Dua Lipa
 
6. Obsessed With You - Central Cee
 
7. Wellerman - Nathan Evans, Billen Ted, 220 Kid
 
8. Bad Habits - Ed Sheeran
 
9. Oliver Twist - ArrDee
 
10. Nice To Meet Ya - Wes Nelson

Свързани новини

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

TikTok представи Series

09.03.2023

Кои са най-известните българи

16.01.2023

"Топ Гън: Маверик" откри наградния сезон

09.01.2023

Виж хитовете през последните 70 години

03.11.2022