Отиде си звездата от "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон

На 73-годишна възраст почина певицата и актриса Оливия Нютън-Джон, съобщиха информационните агенции. Тъжната вест беше потвърдена от семейството ѝ.
 
Родената във Великобритания певица е починала "мирно" в ранчото си в Южна Калифорния, заобиколена от близките си. 
 
Оливия Нютън-Джон става звезда с ролята на Санди в мюзикъла "Брилянтин" с Джон Траволта от 1978 г.. Филмът е една от непреходните класики в жанра. Самата Нютън-Джон има четири награди "Грами" и звезда на Алеята на славата в Холивуд. 
 
В изявление, публикувано в Инстаграм, съпругът ѝ Джон Ийстърлинг написа: "Молим всички да уважават личния живот на семейството в този много труден момент. Повече от 30 години Оливия беше символ на триумфа и надеждата, споделяйки пътя си с рака на гърдата".
 
Той допълва, че вместо цветя феновете на съпругата му могат да направят дарения на фондацията на Нютън-Джон. Откакто се бори с рака на гърдата, който я спохожда през 1992 г., актрисата посвещава голяма част от живота си на набирането на средства за борба с коварната болест. 

От 1973-1983 г. Нютън-Джон е сред най-популярните знаменитости в развлекателната индустрия в света, пише АП. Само в САЩ 14 нейни сингъла са в топ 10 на класациите, певицата печели четири награди "Грами", играе водещи роли в "Брилянтин" и в "Ксанаду" с Джийн Кели. Дуетът на Траволта и Нютън-Джон "You're the One That I Want'' е сред най-големите хитове през този период с продадени над 15 милиона екземпляра.
 
"Скъпа моя Оливия, ти направи живота на всички нас толкова по-добър. Следата, която оставяш, е невероятна. Обичам те силно. Ще се видим отново някъде по пътя и всички отново ще бъдем заедно. Твой от мига, в който те видях и завинаги! Твоят Дани, твоят Джон!", написа Джон Траволта.
 
Хитът "Physical'' от 1981 г. бе начело на класациите в продължение на десет седмици и бе песен на годината на "Билборд", макар да бе забранен за излъчване от някои радиостанции. Промоционалният му клип, записан в първите години на Ем Ти Ви, спечели "Грами" за най-добро видео. Нежната балада "I Honestly Love You'' през 1975 г. й носи награди "Грами" за най-добър женски поп вокал и за запис на годината. 
 
Дион Уоруик написа, че "още един ангелски глас се присъедини към Небесния хор".
 
Ричард Марлс сравни смъртта й с усещането за край на една епоха за поколението, израснало с "Брилянтин". "Чувствам светът някак по-празен без Оливия Нютън-Джон", каза той. 
 
Поклон пред паметта ѝ!

Свързани новини

Отиде си вокалистът на Smash Mouth

04.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Отиде си Шинейд О'Конър

27.07.2023

Звездата от "Коса" почина на 71 години

13.06.2023

Тина Търнър си отиде на 83

24.05.2023