Лари Мълен Джуниър: "Ако U2 тръгне на турне през 2023, няма да е с мен"

U2 функционират в един и същи състав от 1976 насам, но според барабаниста Лари Мълен Джуниър, това може би ще се промени през 2023.
 
В скорошно интервю пред "The Washington Post", Мълен каза, че вероятно няма да се присъедини към бандата, ако тръгнат на път догодина, защото се налага да се оперира, след години, в които тялото му е понасяло натоварването на свиренето на барабани.
 
Историята на U2 ще излиза на сериал
 
"Има смисъл да го правиш, само ако ще си прекараш максимално добре времето", каза Мълен. "И не всеки ще успее, защото цената е висока. Така че, според мен, предизвикателството е за повече щедрост. Повече отвореност към процеса. Аз съм самостоятелен и ценя самостоятелността си. Не пея по същия нотен лист. Не се моля на същата версия на Бог. Всеки си има граници. И има смисъл да го правиш, само ако се забавляваш, нали?"
 
Изказването на Мълен звучи по-скоро като прагматична пауза, отколкото като заплаха да напусне U2, оптимистично уверява Consequence Sound. В тред в туитър, след представянето на статията в "Post", журналистът Джоф Едгърс коментира загрижеността за здравето на Мълен с извадки на цитати от интервюто им.
"Много от частите ми се разпадат - лакти, колена, врат - и по време на пандемията, когато не свирехме, най-сетне можах да отделя внимание на всички тези неща и да се прегледам", казва Мълен. "И определено съм понатрупал щети през годините." Барабанистът признава обаче, че концертите на живо му липсват и Едгърс подчертава, че в нито един момент Лари не е казал, че се оттегля, или че ще напусне U2.
 
U2 записват нова музика, а защо не и албум
 
"Искам да си дам малко време, за да се излекувам", казва Мълен. "Обичам да свиря и обичам самия процес и това да съм в компанията на креативни хора. Наслаждавам се на това. Не ми пука дали е пред много или малко хора. Просто ме тегли натамн, както филиз го тегли към вода."
 

Свързани новини

U2 стартират резиденцията си в Лас Вегас

02.10.2023

U2 представиха новия си албум

20.03.2023

U2 с нова версия на класика

08.03.2023

Нова версия на класиката

16.02.2023

U2 обяви шоу в Лас Вегас

13.02.2023