Сам Смит се освобождава от окови и разчупва граници в новия си албум Gloria

Сам Смит представи своя четвърти студиен албум, озаглавен Gloria. Албумът излиза и се разпространява на българския музикален пазар от Анимато Мюзик и Universal Music Group, с медийната подкрепа на Радио Fresh и Радио FM+. 
 
В чест на горещо очакваната премиера Сам ще сподели и визуализацията към продуцирания от Калвин Харис фокус трак "I'm Not Here To Make Friends", която ще излезе тази вечер в 20 ч. в официалния YouTube канал на Смит.  
 
 
"I'm Not Here To Make Friends" е алегория на индивидуалността, а видеото изразява свободата на Сам, която певецът възпява в новата си музика. Заглавието на албума не е препратка към личност, а към загадъчната нова идентичност на Смит, която нарича Gloria
 
Gloria - съдържание: 
2. No God
3. Hurting Interlude
4. Lose You
5. Perfect (with Jessie Reyez)
7. How To Cry
8. Six Shots
10. Dorothy’s Interlude
11. I’m Not Here To Make Friends
12. Gloria
13. Who We Love (with Ed Sheeran)
 
Проектът е голямо творческо прозрение, но и предизвикателство за Сам. Gloria е звукът на разчупените граници и на това да проявяваш най-истинската си същност. Колекцията обединава прочути женски фигури от музикалната индустрия като Джеси Рейес, Ким Петрас и Koffee. Дългогодишните сътрудници на Смит, Джими Нейпс, Stargate и ILYA, също участват в създаването на 13-те песни, които преплитат елементи на електропоп, ямайски поп и баладична и хорова музика. 
 
Когато говори за албума си, Сам споделя: "Gloria също така е и празник на всички жанрове, на всички диви, вокалистки и автори, които обичам. Събрах най-съкровените си изживявания в този албум. Исках да предизвикам и най-накрая да освободя моята Gloria". 
 
Включвайки енергичното парче "Gimme”, с колумбийско-канадската R&B певица Джеси Рейес и ямайската реге звезда Koffee, Gloria изненада феновете и с колаборацията с Ед Шийрън - "Who We Love". Другите нови заглавия в траклиста са денс песента "Lose You", красивият химн "Gloria" и разбира се, световното бижу "Unholy" с участието на Kim Petras и почти 2 милиарда стрийма. Оглавявайки тенденциите в социалните мрежи с песента, Сам е сред само трима други изпълнители, дебютирали на #1 в официалните музикални класации на Великобритания през 2022.
 
През 2022 Сам обяви и датите на предстоящото си турне във Великобритания и Европа, което стартира на 12 април. След това Сам ще завладее с новото си творчество Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия.
 

Свързани новини

Ново от Сам Смит и Charli XCX

26.10.2023

Сам Смит представи колаборация с Мадона

09.06.2023

Първата трансджендър певица с "Грами"

06.02.2023

Петъчна доза нова музика

16.01.2023

Сам Смит с нов албум

20.10.2022