Пет съвета за по-добро самочувствие

1. За да влезеш отново в онези тесни дънки, започни да ядеш храни, богати на калий като кайсиите и бананите. Калият помага да се изхвърлят излишните течности от организма. Ако си мислиш, че от бананите се дебелее, черният чай също е доказано средство за изчистване на организма и премахване на излишните мазнини.

2. Ако умората и стресът на работното място ти се струват по-големи от преди и се чувстваш постоянно отпаднала, най-вероятно страдаш от пролетна умора. Ако няма как да си вземеш кратка почивка, можеш да си пуснеш любимата музика в офиса и да си тананикаш, пък дори и фалшиво. Така ще се почувстваш моментално щастлива!

3. Погрижи се за здравето на косата си, като през повечето време я носиш пусната. Вечната конска опашка, плитка или екстеншъни могат да доведат до главоболие, както и в редки случаи до косопад.

4. Носи чантата си с различна ръка или на различно рамо всеки ден, за да не натоварваш мускулите и да не те боли гърба, съветват докторите. Ако пък и чантата всеки ден е различна, ще бъдеш съвсем на ниво!

5. За скоростно повдигане на духа напиши върху лист хартия как виждаш живота си след 5, 10 и 20 години. Мисленето за бъдещето поражда оптимизъм, казват психолозите.