"Етажна собственост" vs. "Столичани в повече"

"Етажна собственост" е сериалът, с който Нова телевизия ще се опита да конкурира "Столичани в повече" на bTV.

Наесен е стартът на продукцията, определена като панелна комедия с елементи на битов реализъм.

Герои в сериала ще са "Блокът", Домоуправителят, Баба Цеца - клюкарката, Грозната, Погребалният агент, Учителката по солфеж и Хубавицата. В амплоато на колоритни съседи ще се превъплътят актьорите Антон Радичев, Албена Колева, Милена Маркова, Невена Бозукова, Явор Гигов, Надя Савова, Станимир Гъмов, Мариета Петрова, Стефан Денолюбов, Валентин Владимиров и други.

"Eтажна собственост" проследява живота на обитателите на един вход в 18-етажен, типичен за социалистическата ера блок в столичния квартал "Надежда".

Център на всеки от епизодите ще бъде конкретен битовизъм, с който съседите трябва да се справят заедно, каквото и да им струва това. Десетки комични ситуации, но не и лишени от сериозен социален контекст.

Зрителите ще се чудят дали да се смеят или да плачат, докато следят епизодите, базирани на поредица от комични скечове, твърдят сценаристите на сериала.

Въпросите за завистта, съперничеството, как разделяме "общото" и "нашето", сложните взаимоотношения между поколенията, социалните и културните прослойки, са само една част от темите и сблъсъците в панелната трагикомедия.

Сериалът е създаден от продуцентска компания Hidalgo productions.