Какво означава името на новия албум на Coldplay "Mylo Xyloto"?

Кой ли фен на Coldplay не си е задавал въпроса, какво означава името на петия им студиен албум "Mylo Xyloto"?( б.ред. произнася се "Майло Зайлотоу”)

Според интервю на фронтмена на бандата Крис Мартин името не значи нищо. "Просто игра на звуци”, казва Мартин, който само за пример е кръстил децата си Apple ( Ябълка) и Moses (Моисей).

В Радио FM+ посветихме цял месец на представянето на тавата, изпратихме слушателката ни Михаела Люцканова заедно с неин приятел, както и специалният ни кореспондент Надежда Владева на концерт в Мадрид, който ще се случи точно тази вечер, така че очаквайте новини и снимки. Кой обаче знае означават ли нещо тези "звуци”?

Има няколко теории, от които най-симпатична ни е тази, че "Mylo Xyloto" означава "Love of mine", което на български се превежда в простичкото, но много красиво "Любов моя”. Според фенове на групата името идва от екзотичния остров Ява и е на чист "островитянски”.

Според друга теория името е от латински и в първата си част означава "недвусмислено", а във втората нещо като..."конска муха”. Авторът на тази теория свързва значението на двете думи с експресивността на цветовете,  на които групата е заложила при обложката и фотографиите за новия албум. Трудно е все пак двете думи да бъдат свързани в нещо логично, така че смятаме да заложим на любовта!                                

Според едно от последните интервюта на Coldplay, заради името си ”Mylo Xyloto” е шизофреничен албум. Странното му заглавие оказва нетипични вибрации, споделя Крис Мартин, който все пак отказва да каже истинското значение на името.


 

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Нова версия на "The Scientist"

31.08.2022