Животът на звездите в снимки - Шакира

Представяме ви Шакира Исабел Мебарак Рипол или просто Shakira. Тя е най-популярната по света колумбийска поп певица.

В превод от арабски Шакира означава "Изящна жена". Певицата издава първия си албум едва на 13 години, а уникалните й гласови и танцови способности предвещават сигурен успех по света. Следват седем студийни и три лайв албума, многобройни концерти и награди, а официалният химн на Световното първенство по футбол през 2010г. "Waka Waka" пожъна огромен успех.

Преди броени часове Шакира стана първият музикант от колумбийски произход, получил звезда на Холивудската алея на славата. 34-годишната звезда си спомни, че на 7 години е видяла Алеята на Славата за първи път и казала на майка си, че един ден и нейното име ще бъде там.

Освен този безспорен успех, колумбийската суперзвезда ще получи наградата "Личност на годината" от организаторите на наградите Грами за латиномузика. Тя ще бъде удостоена с почетното звание на церемонията по връчването на наградите на 9 ноември в Лас Вегас. Освен специалното отличие Шакира е номинирана за три награди Латино Грами, в това число за албум на годината с проекта си "Сале ел сол".

Разгледайте снимки от  живота на най-известната колумбийка.

Свързани новини

Шакира получава уникално отличие

28.04.2023

Кои личности ни напуснаха през 2015г.

30.12.2015

Кайли Миноуг подписа договор с Джей Зи

07.02.2013

Деветгодишна мексиканка роди

06.02.2013

Шакира е... македонка

05.02.2013