Тиражът на Кънчо е изчерпан

След като образователната брошура с пениса Кънчо от вчера е тема номер едно, от Столичната регионална здравна инспекция дадоха официална информация.

Диплянката "Приключенията на Кънчо” е издадена от бившата столична ХЕИ преди повече от 10 години и през 2010 г. от бившата СРИОКОЗ (Столична регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве). "Приключенията на Кънчо”, предназначени за учащи от горен курс и са били в рамките на дейността на инспекцията по темата "Превенция на ХИВ/СПИН.”
Визуалният проект е бил взаимстван от немски здравно-информационен материал по същата тема. Немското име на героя е заменено с българско име. От столичната РЗИ уточняват, че вече са пенсионери сътрудниците, предложили издаването на дипляната, която е одобрена от тогавашния директор на инспекцията.

"Приключенията на Кънчо” са издадени в минималния изискуем тираж от 10 000 бройки (на стойност 245,66 лв.), който вече е изчерпан. Брошурата я няма и на сайта на РЗИ.

От вчера по темата в медийното пространство тече широка дискусия дали това е начинът, по който трябва да бъдат образовани учениците как се прави безопасен секс или инфантилният подход по сериозна тема би срещнал главно подигравки или най-малкото несериозно отношение.

Ето и основните акценти от съдържанието на брошурата "Приключенията на Кънчо", която трябва да ограмотява ученици от 8 клас как да правят безопасен секс. Главният герой е нарисуван пенис, който съветва в стихове как се поставя презерватив:  "Кънчо се събуди, готов да се труди. Известен щурмовак съм аз. Изпълнен съм с енергия и страст."

"Ето нов презерватив вземи и отново всичко повтори!", призовава Кънчо

 "А шапката добре ме пази и от СПИН, и от зарази, щом е в срок и годността – пълна е сигурността! И накрая запомни: с дрешка винаги бъди, щом любов ще правиш ти!, завършва Кънчо.

Свързани новини

"Сексът и градът" се завръща

16.06.2021

Сексът най-хубав между 20 и 40 години

30.01.2013

Топ 5 на най-секси снимки на 2012 г.

05.12.2012

Чанинг Тейтъм е "Най-сексапилният мъж"

15.11.2012

Мъжете вече не черпят на първа среща

25.09.2012