От поп музика се поумнява

Колкото и странно да звучи, слушането на хит на Майли Сайръс помага на учениците да усвояват по-добре научните предмети и математиката, установи британско проучване, цитирано от в. "Дейли експрес".

Според изследването на британската клинична психоложка д-р Ема Грей песни от рода на We Can't Stop на американската поп сензация с 80 удара в минута упражняват успокояващо въздействие върху мозъка.

Подобна ритмика помага за решаването на задачи,

което е ключово умение в предмети като математика, химия, биология и др. Хитът на Джъстин Тимбърлейк Mirrors, който получи високо отличие по време на наградите на американската телевизия Ем Ти Ви за най-добри музикални видеоклипове, има подобен ефект върху учениците.

Проучването било поръчано от портала за поточно слушане на музика в интернет "Спотифай". От него ставало видно, че естрадният жанр оказва положително въздействие върху мозъка. Анджела Уотс от "Спотифай" коментира резултатите по следния начин:

"При милионите ученици, слушащи музика чрез "Спотифай", със задоволство можем да заключим, че тя им помага по някакъв начин в обучението!"