Установиха кое е най-популярното време за секс

19:37 ч в събота вечер е времето, когато най-много двойки правят секс, установи британско изследване.
 
Събота е най-предпочитаният ден за секс, посочена от 44 на сто от двойките, следва неделя с 24% и петък с 22%. Причината за това е по-скоро удобство, отколкото желание за разгорещяване под завивките, показва изследването на сайта Lovehoney.com, цитирано от бгнес.
 
Освен това се оказва, че има разминаване между времето на най-голяма възбуда и времето, в което хората в действителност правят секс. Британците се чувстват най-възбудени към 16:33 ч в събота, но обикновено се отдават на ласки с партньора или партньорката повече от три часа по-късно.
 
25 на сто от участниците в изследването разкрили, че са най-възбудени сутринта, но само 10% правят секс тогава, защото бързат да излязат за работа. Допитването установило, че малка част от британците действат спонтанно, когато става дума за секс, а това обяснява разликата от три часа между времето на възбудата и на секса. Близо половината от двойките признали, че са толкова заети, че имат график за секс в дневника си.
 
"Сексът по график може да изглежда най-неромантичната дейност на света, но ние установихме, че редовната физическа интимност е ключът към цялостното щастие във връзката. Ако единственият начин да ви остава време за секс е да направите график за него, тогава защо не?", казва съоснователят на сайта Lovehoney.com Ричард Лонгхърст.
 
Въпреки че повечето британци нямат време за спонтанен секс, изследването показва, че когато планират интимни ласки, те искат да са романтични, като 62% от двойките редовно имат "вечери за любовни срещи", конкретни дни от седмицата, които пазят за романтични забавления. В такива вечери 88% от двойките завършват срещата със секс.
 
Изследването показва още, че не само времето от деня се отразява на либидото, а също и времето от годината. Британците са най-много настроени за секс през лятото, посочено от две трети от участниците. Следват зимата с 16%, пролетта с 14% и есента с 4%. Най-популярната дейност преди секс е романтична вечеря, следвана от гледането на телевизия, интимен разговор, посещение на нощно заведение и вечер навън с приятели. 

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024