Поаро се завръща!

След близо четиресет години отсъствие, най-добрият детектив на всички времена прави своето грандиозно завръщане. Еркюл Поаро се впуска в разплитането на мистериозна загадка, развиваща се в Лондон през 1920 година. Диаболично-хитрият пъзел, излязъл изпод перото на Софи Хана, със сигурност ще впечатли както почитателите на Агата Кристи, така и читателите, които не са имали удоволствието да се запознаят с историите ѝ.

Самият Еркюл Поаро се появи на премиерата на „Убийства с инициали“ в хотел „Риц“, който за вечерта на 08.09.2014 година се беше превърнал в хотел „Блоксъм“, мястото, на което е ситуиран сюжетът на романа.

Интерактивната театрална група RIFT потопи гостите на събитието в атмосферата на историята, придърпвайки ги в стаята, където бе намерен „трупът“. Друга част от актьорите пък обслужваха ролетната маса и сервираха напитките, а накрая и Еркюл Поаро се появи за да разплете случая.

Възстановката на измисления хотел „Блоксъм“ е част от масираната маркетингова кампания на книгата. Уебсайтът на хотела разкри мрачната му история, а издателят, с помощта на сайтовете Trivago и Secret Escapes, разпространи измислени ревюта за престоя в хотела.

Внукът на Агата Кристи, Матю Причард, казва: „Агата Кристи би била поласкана при мисълта, че толкова много хора по света се радват на новата история с Поаро и съм убеден, че всеки, който прочете романа на Софи Хана ще се сети за гениални персонаж, създаден от баба ми.“

Авторката Софи Хана коментира: „ Говорейки от позицията на огромен фен на Агата Кристи, за мен да се върна към всичките ѝневероятни романи и да създам собствена мистерия с Поаро бе невероятно преживяване. Не мога да ви опиша, колко се вълнувам да съм част от тази история.“

Софи Хана е родена в Манчестър, но живее в Кеймбридж със съпруга си и двете си деца.

Била е студент по изобразителни изкуства в колежа Тринити, Кеймбридж между 1999 и 2001 година. Преди да се отдаде изцяна писателска кариера е била и младши изследовател в колежа Уолфсън, Оксфорд.

Макар че Софи Хана е написала множество поеми и детски книжки, тя е най-известна с осемте си криминални романа – някои, от които са адаптирани за телевизията. Романът ѝот 2008 „The Point of Rescue“ се превърна в драмата от две части - Case Sensitive, която се излъчи от ITV.

Романът ѝ "Kind of Cruel" е номиниран за националната награда за криминален трилър на Specsavers за 2013 година.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024