9 задължителни умения за вашата автобиография

Да се намери нова работа понякога е трудно. Необходимо е да се съчетават интервюта с писане на мотивационни писма и адекватно дописване на автобиографията ви и задачата се усложнява, ако в момента работите на друго място.
 
Ако вашето CV е написано ясно, четливо и без правописни грешки - голяма част от работата е свършена, но не напълно. Опитайте се да добавите и някои важни умения в края му, съветва manifesto.bg.
 
Точно този детайл може да ви позиционира сред топ кандидатите. Ще ви дадем някои предложения, все някое може да се окаже и част от вашите ключови данни за успех.
 
1. Adobe Photoshop
Основни познания по Photoshop са изискване за някои позици, за други ще се окажат необходимия бонус. Курсът за него е от общо 88 кратки лекции и ще ви преведе през най-необходимото. Можете да го откриете онлайн.
 
2. Microsoft Excel
Работещите във финансовата сфера са подготвени, но и някои други работни места ще се възползват, ако покажете умения в тази програма. Основните познания се добиват бързо и лесно онлайн.
 
3. Испански или друг чужд език
Всички сме наясно - английският вече не е досаттъчен. Повечето фирми искат и допълнителен език. Ако преминете курс по испански за начинаещи, ще увеличите многократно шансовете си.
 
4. Уеб разработки
Основни познания в уеб разработването не са излишни. Има курсове, които за нула време ще ви преведат през базисните познания за HTML, CSS, и JavaScript и ако се запалите, винаги можете да задълбаете в наученото.
 
5. WordPress
Ако сте журналист, който се опитва да се прехвърли от печатните медии в дигиталната ера, ще трябва да разберете как работят сайтовете, как се захранват със съдържание и как се борави със системите за управление на съдържанието - content-management system (CMS). Да научите WordPress е добра отправна точка.
 
6. Публична реч
Без значение в коя индустрия работите, едно е ясно - все някога ще ви се наложи да говорите пред хора. На някои им идва съвсем естествено да ораторстват, но други трябва да положат усилия, за да се научат. За тях има серии от онлайн уроци. Потърсете по ключовите думи Публична реч, комуникации или Public Speaking & Communicating.
 
7. Google Analytics
Да преминете онлайн курс по Google Analytics може да се окаже много мъдро решение. Ще разберете как да оптимизирате статиите си, как да анализирате резултатите си в търсачката, ще разберете за демографията на сайта си и още много полезна информация.
 
8. Продуктово управление
Да се стартира една бизнес идея от нищото не е лесно. Ще трябва да се представите добре пред потенциалните инвеститори. Може да сте в маркетинг екипа на нов стартъп или пък да ви се наложи да демонстрирате позитивите от вашия продукт пред "Бизнес акули" - тогава е по-добре да сте подготвени професионално. Един онлайн курс по продуктово управление ще ви е от полза. Ще можете да разберете и защо толкова много продукти, които първоначално звучат обещаващо, в крайна сметка се провалят на пазара.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024