5 начина да преоткриете себе си тази пролет

Пролетта наближава и обкръжаващата ни природа ще се изпъстря все повече с всеки изминал ден. Разходките са задължителни ежедневно! Profit.bg ви предлага да си направите списък със задачи до настъпването на лятото. Пролетта внася промени в ежедневието ни досега. Този сезон свързваме с време за ново начало. Какво по-добро обяснение за желанието ви да преоткриете себе си и навиците си? Ето пет лесни начина, с които да направите леки промени в живота си тази пролет: 
 
1. Събуждайте се рано всяка сутрин 
Когато навън е студено и тъмно, е по-трудно да намерите сили, за да излезете изпод топлите завивки сутрин по-рано от необходимото. Сега, когато слънчевите лъчи все по-често ще топлят още от зори, и навън е светло, няколко допълнителни минути сутрин са истинска наслада! 
 
2. Позволете си да имате "свободни нощи”
Много млади хора са толкова претоварени от работа и от излизане по клубове вечер. Един ценен съвет: стремете се да излизате вечер в два от пет работни дни. Оставете останалите три дни отворени. Използвайте тези няколко часа, с които разполагате вечер, за разходка, разговор с добър приятел, четене на интересна книга или пък за да изведете кучето на по-дълга разходка. 
 
3. Създайте си оазис на открито 
Прекарването на времето под открито небе е лесен начин да си осигурите добро настроение. Някои от нас разполагат с дворове за тази цел, а други не. Въпреки това, винаги можем да намерим някое по-спокойно място из града, където да се насладим на спокойствието и красотата. През пролетта – още повече! 
 
4. Бъдете по-активни 
Много лесно е да станете мързеливи през зимните месеци, когато единственото, което ви се иска е да се скриете под някоя топла завивка. Специалисти твърдят, че упражненията са ключът към преборването на стреса. Планирайте закупуването и, разбира се, използването на колело през пролетта. Намерете си вдъхновяващ маршрут и се зареждайте с енергия, винаги когато усетите, че я губите. 
 
5. Следвайте 24-часовото правило 
Сигурно много хора други хора, и вие страдате от имейл проблем: иска ни когато получим писмо, веднага (или поне в рамките на няколко часа) да му отговорим. Освен ако не са наистина неотложни, научете се да отговаряте на имейлите на следващия ден. Работният ден е свършил; когато започне отново, тогава се заемете с отговора си. Целта е обаче да отговорите на писмото не по-късно от 24 часа след получаване. Това гласи правилото за 24 часа.

Свързани новини

4 прости лека срещу хроничната преумора

29.06.2017

10 правила за евтини самолетни билети

27.06.2017

Нередовният сън води до липса на щастие

26.06.2017

10 вида плодове за красива кожа

19.06.2017

10 знака за емоционална манипулативност

16.06.2017

Коментари