11 съвета за максимално добра почивка

Ваканцията е чудесно нещо - далеч не само през лятото, но чували ли сте колко хора се оплакват, че им е създала доста главоболия – организация, транспорт, изпускане на самолет, лош хотел и т.н. От profit.bg ни дават няколко полезни съвета за това как да прекараме максимално добре по време на ваканция и да сведем стреса до минимум: 
 
Планирайте от рано 
90% от хората казват, че най-добрата ваканция, която са изкарвали, е била планирана повече от месец предварително. 
 
Погледнете карта на района 
Запознайте се с локацията на мястото, където отивате. Дори и да не шофирате вие, е добре да сте информирани. 
 
Тръгнете рано 
Отидете на летището достатъчно рано, за да хванете полета и дори да си купите нещо за хапване. Да хванете самолета в последния момент е доста стресиращо, да не говорим за ужаса за го изпуснете. 
 
Проучете мястото, в което отивате 
Проучете как ще се придвижвате в курортния град, където отивате. Има ли градски транспорт? Доколко ще се справяте пеша. 
 
Плейлист 
Подгответе си плейлист за пътуването и за плажа. Всеки от групата ви може да допринесе с някое парче. 
 
Пътувайте няколко пъти в годината 
По-добре е да си вземате ваканция няколко пъти в годината и да отидете на няколко кратки пътувания, отколкото една единствена отпуска, пък било тя и по-дълга. Така ще видите повече неща, а и ще "дозирате“ съотношението работа/почивка. 
 
Не се стремете да посетите всяка атракция 
Някои хора изготвят доста тежък график за почивката си. Не е нужно да посетите абсолютно всяка атракция, която съществува на съответното място. Иначе има опасност вечер да се върнете в хотелската си стая, преуморени от километри обикаляне, а идеята е да си починете. 
 
Изберете внимателно туристическата си компания 
Понякога фирмите, които примамват с много евтини оферти, предлагат услуги с доста ниски качество. Проучете компанията, с която ще работите. 
 
Снимайте се 
Да, малко е дразнещо това снимане и тагване от всяко място, на която сте били, но пък това е част от забавлението. Когато се върнете и разгледате снимките от пътуването ще нахлуят приятни спомени. Ще се забавлявате и с коментари, които ваши приятели са написали междувременно под снимките ви. Един вид ще изживеете пътуването отново. 
 
Пътуванията заздравяват връзките от всякакъв характер
63% от двойките смятат, че пътуванията заздравяват връзката им. Така че, ако ви се струва, че имате нужда от разнообразие, планирайте веднага почивка с половинката си, дори и само за един уикенд. 
 
Зарежете служебния телефон 
Кажете предварително на шефа си, че няма да е възможна връзка с вас. Не проверявате служебния и-мейл и зарежете служебния телефон у дома. Предварително уредете колега, който да поеме вместо вас неотложни неща, ако има такива.

Свързани новини

10 неща от които си да се откажем сега

13.10.2017

50 неща, които всеки трябва да може

11.10.2017

Съществуват 5 стадия на любовта

10.10.2017

9 източници на стрес, които да откажете

09.10.2017

10 причини да излезете от офиса по обяд

06.10.2017

Коментари