6 напълно законни начина да обиколите света безплатно

Определено мнозина от нас биха искали да обиколят света и дълбоко в себе си копнеят за това приключение. Съществува един проблем, който постоянно се изпречва на пътя ни – парите. Всичко е толкова скъпо, особено нощувките. Именно поради тази причина profit.bg представят няколко начина, по които можете да обиколите света без пари. Или поне възможно най-евтино.
 
1. Наглеждайте къща 
Със сигурност сте чували за наглеждането на деца (детегледачка) и на куче, но знаете ли, че има много хора из цял свят, които си търсят хора, които да наглеждат дома им, докато ги няма? Разровете се из сайтове като TrustedHousesitters.com, House Sitters America, The Caretaker Gazette или Mind My House. Там ще откриете списъци с къщи, които чакат някой да ги наглежда, докато собствениците им пътешестват. Обикновено ангажиментът е от две седмици до шест месеца. 
 
2. Платете за пътуването си чрез работа 
Можете да откриете различни програми за обмен, например WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms), HelpX.net или WorkAway.info – те служат като достъпен начин за срещане на различни култури и завързване на местни запознанства. Налице са разнообразие от работни предложения. Хвърлете един поглед и последвайте приключението безплатно! 
 
3. Доброволчество 
Въпреки че много доброволчески програми изискват да заплатите за предоставената възможност, можете лесно да вземете нещата в свои ръце. Помислете какво искате да постигнете чрез доброволен труд. Вероятно ви се иска да работите с млади хора? С животни? Или пък да помагате в организацията на музикален фестивал? European Voluntary Service предлага хиляди възможности за доброволчески труд. Вижте още: Най-евтините дестинации в Европа според Airbnb 
 
4. Каучсърфинг 
За някои този начин е много рискован. Но истината е, че когато добре проучите мястото, няма от какво да се страхувате. Съветваме ви да потърсите информация в официалния сайт на Couchsurfing и да се свържете с други пътешественици, които вече са пренощували в къщите. 
 
5.Учете другите на английски език 
Английският език е универсален и много хора искат да го научат. Затова ако владеете езика до съвършенство и разполагате с диплома, можете да се възползвате от това си умение като средство за по-евтино препускане из географските ширини. 
 
6. Станете туристически гид 
Изисква се да умеете да общувате с хора и да разполагате с умения за увлекателно разказване. Ако сте любител на географията, историята и обичате новите познанства, тази опция ще ви допадне най-много.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024