Най-безопасните места във всички видове транспорт

Обикновено, когато хората използват транспорт, преди всичко те мислят за своя комфорт. Не бива обаче да се забравя, че изборът на правилно място е свързан с вероятността да останете невредими в случай на авария, пише profit.bg.
 
Автомобил
Безопасни места: зад шофьора и на задната седалка по средата, тъй като тази част от колата е най-малко изложена на деформации в случай на удар.
Опасни места: до шофьора. По време на кризисни ситуации той рефлекторно иска да избегне катастрофа, а това води до поставяте на живота на седящия до него в по-голям риск.
 
Микробус
Безопасни места: тези, които са разположени срещу движението. При рязко спиране съществува по-малка вероятност да си ударите главата в гърба на седалката отпред.
Опасни места: срещу предното стъкло. По време на ПТП частици от стъклото може сериозно да ви навредят.
 
Тролейбус
Безопасни места: ако движението е напред, по-добре да седите отдясно на изхода, тъй като тролеят, който идват насреща, се движи от лявата страна. Местата, разположени по средата и обърнати с гръб към посоката на движение, се смятат за най-безопасни.
Опасни места: всички места до прозорците и вратите.  
 
Автобус
Безопасни места: по средата на салона в посоката на движение, тъй като са разположени по-далеч от транспортното средство, което идва насреща.
Опасни места: първите два реда, тъй като странични предмети може да попаднат в салона през огромното предно стъкло. Налице е същият проблем при седалките край прозорците и вратите.
 
Влак
Безопасни места: тези, които са по-близки до средата на вагона, тъй като първият и последният вагон може да се деформират при удара и да дерайлират.
Опасни места: в първия и последния вагон.
 
Воден транспорт
Безопасни места: на палубата.
Опасни места: долните каюти, тъй като тази част от кораба бива потопена под вода първа.
 
Самолет
Експертите не са стигнало до едно мнение, когато става дума за безопасните места в самолета. Има вероятност те да са разположени в опашката му.

Свързани новини

Жените са по-благосклонни през лятото

11.07.2018

Знаете ли достатъчно за целувката?

06.07.2018

10 конфликтни ваканционни въпроса

03.07.2018

Как да шофираме безопасно при силен дъжд

29.06.2018

Кои са силните черти на характера ви?

28.06.2018

Коментари