Най-безопасните места във всички видове транспорт

Обикновено, когато хората използват транспорт, преди всичко те мислят за своя комфорт. Не бива обаче да се забравя, че изборът на правилно място е свързан с вероятността да останете невредими в случай на авария, пише profit.bg.
 
Автомобил
Безопасни места: зад шофьора и на задната седалка по средата, тъй като тази част от колата е най-малко изложена на деформации в случай на удар.
Опасни места: до шофьора. По време на кризисни ситуации той рефлекторно иска да избегне катастрофа, а това води до поставяте на живота на седящия до него в по-голям риск.
 
Микробус
Безопасни места: тези, които са разположени срещу движението. При рязко спиране съществува по-малка вероятност да си ударите главата в гърба на седалката отпред.
Опасни места: срещу предното стъкло. По време на ПТП частици от стъклото може сериозно да ви навредят.
 
Тролейбус
Безопасни места: ако движението е напред, по-добре да седите отдясно на изхода, тъй като тролеят, който идват насреща, се движи от лявата страна. Местата, разположени по средата и обърнати с гръб към посоката на движение, се смятат за най-безопасни.
Опасни места: всички места до прозорците и вратите.  
 
Автобус
Безопасни места: по средата на салона в посоката на движение, тъй като са разположени по-далеч от транспортното средство, което идва насреща.
Опасни места: първите два реда, тъй като странични предмети може да попаднат в салона през огромното предно стъкло. Налице е същият проблем при седалките край прозорците и вратите.
 
Влак
Безопасни места: тези, които са по-близки до средата на вагона, тъй като първият и последният вагон може да се деформират при удара и да дерайлират.
Опасни места: в първия и последния вагон.
 
Воден транспорт
Безопасни места: на палубата.
Опасни места: долните каюти, тъй като тази част от кораба бива потопена под вода първа.
 
Самолет
Експертите не са стигнало до едно мнение, когато става дума за безопасните места в самолета. Има вероятност те да са разположени в опашката му.

Свързани новини

35 уникални кратки истории от по 6 думи

12.03.2018

Защо работно време от 9 до 5 е е вредно

09.03.2018

Разкази на ужасите в две изречения

07.03.2018

Какви са най-съкровените ви желания

07.03.2018

Бърз и лесен тест за емоционалността ни

06.03.2018

Коментари