5 сутрешни ритуала, които помагат за останалата част от деня

Повечето от нас работят по много часове - 40, 50 или дори 60 часа на седмица. Предвид всичките неща, които отвличат вниманието обаче, като онлайн забавления, похапване в офиса и лошо управление на времето, ние вероятно работим висококачествено само в една малка част от деня. Ето пет практични стъпки от profit.bg, които могат да се впишат в сутрините на всеки с цел оптимизиране на времето, прекарано в офиса, и поддържане на продуктивността целодневно: 
 
7 минути физически упражнения
Да, не 10, а просто седем. Защо? Това е достатъчно малко време, за да не обърка останалите неща, които правите сутрин и достатъчно дълго, за да се отърсите от ленивостта от предната вечер, в това число и от допълнителната чаша вино. Има много набори от упражнения, като можете да използвате и специално мобилно приложение на име 7 Minute Workout. Само за седем минути тренирате всички основни мускулни групи общо с 12 упражнения. 
 
Започнете деня си на зелено
Разбира се, всички ние сме чували, че закуската е най-важното хранене за деня и е много лесно да хапнете нещо, като зърнена закуска, сандвич с яйце или чаша кисело мляко, за да задвижите метаболизма си. Всичките тези опции са приемливи от време на време, но ще бъдете шокирани от сутрешната енергия, която можете да получите от едно зелено смути. Приемът на здравословен сок също така изисква по-малко време от приготвянето на закуска. За около минута можете да смесите една ябълка, един банан, един портокал, малко спанак, половин краставица, всякакъв вид сок, който имате под ръка, малко лед и малко ленено семе. Това е евтино, лесно и дава енергия. 
 
Изберете си три неща, които бихте искали да свършите днес
Докато чакате смутито да стане готово, решете кои са трите неща, които бихте искали да постигнете в следващите 12 часа, за да можете да отбележите деня като успешен. Разбира се, не всеки ден ще е абсолютно успешен, но планирането по този начин ще ви помогне да вървите напред. 
 
Блокирайте календара си, за да постигате успехи
Една от най-често срещаните грешки, които хората правят в офиса, е да не превръщат списъците с неща за правене в обвързани с времето ефективни списъци за изпълнение на проекти. Хората, които са усвоили това умение, е много по-вероятно да изпълняват задачите си навреме. Лесно е: за всяко от важните неща в списъка ви блокирайте количеството време от календара, което смятате, че ще е необходимо, след това добавете още 33% време, просто за да сте сигурни. Ако за някой от проектите ще са необходими повече дни или пък зависите от някого за нещо, разделете проекта на отделни части. 
 
Презаредете след обяд
Отделете 15 минути точно след обяд, за да се пренагласите за деня – нещо като професионална медитация. Станете от компютъра си, изключете го, седнете в конферентната зала и определете какво ви остава да свършите до края на деня. Помислете как напредвате по списъка ви от сутринта. Изпреварвате ли плана? Изоставате ли? Ще откриете, че тези 15 минути помощ ви помагат да определите как сте се отклонили от курса, какво отвлича вниманието ви и ще успеете да преоткриете ритъма, с който да запазите продуктивността си през целия ден. Опитайте тази проста формула за седмица и може да останете приятно изненадани от резултатите.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024