5 неща, които трябва да спрете да очаквате от хората

Нашите разочарования често се дължат на неадекватните ни очаквания. Особено що се отнася до очакванията ни от другите. Дали това, че някой ви е огорчил не е резултат просто на факта, че сте имали нереалистична представа за отношенията си? Че не сте разговаряли достатъчно? Рrofit.bg припомнят няколко неща, които трябва да спрем да очакваме от околните: 
 
Не очаквайте те да се съгласяват с вас 
Мненията на другите хора не бива да са ваш проблем. Познавате онова усещане, когато някой греши и вие се опитвате да му/й "отворите очите“. Е, не е нужно да отваряте очите на всички. Някои хора просто не виждат истината, докато тя не ги халоса по главата, но това е техен проблем, а не ваш. 
 
Не очаквайте да ви уважават, ако вие не уважавате себе си 
Силните хора вярват в себе си. Те не са зависими от това дали някой ги харесва или не. Но ако вие имате ниско самочувствие и лошо мнение за самия себе си, едва ли другите ще имат по-високо. 
 
Не очаквайте всички да ви харесват 
Както казахме и по-горе, силните хора не се разстройват, защото някой не ги харесва. Просто не прекарвайте времето си с хората, които не ви ценят и запазете компанията си за онези, които ви обичат. 
 
Не очаквайте те да знаят какво си мислите 
Проблемите между хората често се дължат на неразбирателство. Много от тях могат да се разрешат с един откровен разговор. Няма как хората да знаят какви очаквания имате, ако вие не ги изразите ясно. Вашият шеф не ви повишава? А вие показали ли сте амбициите си? Падате си по някоя дама, но сте прекалено срамежлив, за да я заговорите? Както казва Мадона "Повечето хора се притесняват да кажат какво искат и за това не получават това, което искат.“ 
 
Не очаквайте да се променят 
Хората не се променят за по-добро просто така. Някои дори никога не се променят. Толкова връзки се провалят, защото някой се опитва да промени половинката си, но това не става.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024