Традициите за Свети Валентин по света

Дори и ако ви става лошо от сантименталните песни и розовите плюшени играчки, които се раздават на Свети Валентин, поводът безспорно е перфектната възможност да отпразнувате прекрасното чувство да си влюбен, пише bgnes.com. 
 
От водовъртежа от емоции и пеперудките в стомаха до чувството за доверие и сигурност, което се развива с времето, любовта е нещо, което всички си пожелаваме. На 14 февруари милиони хора по света ще излеят душа и сърце на романтични картички с надеждата да привлекат своята тайна любов, а други ще затрупат половинките си с подаръци в знак на признателност и уважение. 
 
Но Свети Валентин не е единственият ден, на който можете да го направите. Има много други дати в календара на десетки страни по света, на които хората празнуват любовта си. Например през лятото Аржентина празнува "Седмица на сладостта”, когато се раздават сладки срещу целувка. 
 
В Бразилия денят на влюбените се нарича "Dia dos Namorados” и се празнува на 12 юни. Денят на Свети Антъни, закрилник на семействата, се отбелязва на следващия ден. Необвързаните жени изпълняват ритуали, известни като "simpatias” с надеждата, че ще бъдат следващите, които ще се омъжат. 
 
Известен като “Qixi” денят на влюбените в Китай се отбелязва на 7-мия ден от седмия месец в китайския календар. На празника се разказва трагичната история на двама влюбени, разделени заради социалния си статус, които можели да се събират само един път в годината. 
 
Чехите пък празнуват любовта си на 1 май. В Естония 14 февруари е по-известен като "Денят на приятелството” (Sobrapaev). Същото се случва във Финландия, където се подаряват подаръци на най-близките ви другари. 
 
Във Франция влюбените обичат да кичат дърветата с любовни картички, а много двойки засаждат собствено "любовно дърво”, което ще расте и цъфти, както тяхната любов. 
 
Датата се превръща в примамка за туристи в Гана, един от най-големите производители на какао, където на 14 февруари се празнува "Деня на шоколада”. 
 
В Япония, обратно на традицията жената да бъде ухажвана на 14 февруари, момичетата приготвят подаръци от шоколад за мъжете. Традицията повелява, ако мъжът също харесва това момиче, да върне жеста и да й приготви лакомство до 14 март. 
 
Филипините са известни с масовите сватби на "Деня на влюбените". Много пъти тържествата са спонсорирани от самото правителство. 
 
В Румъния влюбените обединяват празника на любовта с началото на пролетта и празнуват на 24 февруари “Dragobete”. Там е прието да излезете сред природата и да измиете лицето си в снега, за да сте здрави и щастливи. 
 
В Южна Африка изрязват хартиени сърца, на които написват името на човека, когото обичат и го закачат по дрехите си. Анонимните обяснения там на практика не съществуват. 
 
В Южна Корея двойките празнуват Свети Валентин на 14 всеки месец, например през май е денят на розата, през юни е денят на целувката, а през декември - на прегръдката. 
 
В Испания, или по-точно Валенсия, най-романтичния ден от годината е на 9 октомври. 

Свързани новини

Жените са по-благосклонни през лятото

11.07.2018

Знаете ли достатъчно за целувката?

06.07.2018

10 конфликтни ваканционни въпроса

03.07.2018

Как да шофираме безопасно при силен дъжд

29.06.2018

Кои са силните черти на характера ви?

28.06.2018

Коментари