7 хобита, които могат да ви помoгнат в бизнеса

Работите упорито, правите всичко по силите си, за да изградите лидерски умения и да запазите най-добрите си служители и едновременно с това се опитвате да привличате клиенти и да развивате компанията. И в края на деня се чувствате изтощени и изцедени. Проучвания показват, че хората, които имат хобита, особено ако те са креативни, се справят по-добре в работата. Хобитата са много лична територия и зависят от интересите на човека, но не всеки има толкова ясна идея от къде да започне. Ако и вие имате този проблем, опитайте някое от предложенията на profit.bg. 
 
Правене на вино 
Производството на вино е основно игра на чакане. Затова и най-добрият урок от него е търпението. Докато проверявате дали е готово, усещате продуктивността на хобито, а крайният продукт е забавление и лесно се споделя с другите. 
 
Скайдайвинг 
Това хоби е тръпка и невероятно приключение. За него е важна подготовката. Ако парашутът ви не е опакован както трябва и нямате нуждата подготовка, резултатът ще е едно лошо изживяване (или още по-лошо, последното). При всяко скачане от самолета се сблъсквате със страховете си. 
 
Свирене на музикален инструмент 
Музиката е уникален начин да изразите себе си. Чрез нея осигурявате почивка за ума след тежък работен ден. Уорън Бъфет например свири на укулеле. Така той изпуска парата и се презарежда, преди да поеме управлението в корпорацията. 
 
Лов 
Това е хобито на Марк Закърбърг, който ловува и приготвя сам храната. В продължение на една година той се храни само с месо, което сам е уловил, за да разбере по-добре от къде идва храната му. Ловът с цел препитание звучи малко странно хоби, но може да има силен ефект върху това как управлявате бизнеса и живота си. То помага да бъдете по-внимателни с изборите, които правите, и да се замислете върху това, което винаги сте правили. 
 
В помощ на децата 
Основателят на IBM Томас Уотсън е сред най-известните поддръжници на бойскаутите. Среща се лично и обсъжда с тях различни теми. Времето в компанията на млади хора помага не само да останете млади по душа, но и дава една различна гледна точка за въпросите, с които се сблъсквате. Изведнъж виждате света и собствените си проблеми с нови очи. 
 
Участие в маратони 
Тичането е спорт, който изисква дисциплина и упорита работа. Предприемачите, които са избрали това хоби, използват умствените предизвикателства и интензивната подготовка за маратоните като вдъхновение за предизвикателствата в бизнеса. Бягането помага да научите на какво наистина сте способни, изправя ви пред изпитание и изисква постоянство, независимо от обстоятелствата. 
 
Покер 
Покерът като хоби е един добър учител за бизнеса. И в бизнеса, както и в играта на покер, често се налага да предприемате обмислени действия, въпреки липсата на достатъчно информация за ситуацията. Не знаете плановете на конкуренцията или какво ще направят клиентите ви, но правите това, което е най-доброто според вас с наличната информация. И може би най-важният урок е, че се научавате кога е време да спрете и да начертаете нов план за действие. 

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024