Топ 10 на пролетните суперхрани

Храната е изключително важна част от живота ни. Правилното хранене изглежда мисия "невъзможна" в напрегнатото ежедневие. Освен това настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее по желаното оформено тяло. Не трябва да пренебрегваме и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни, подчертава бгнес. Ето и 10-те предложения за пролетни суперхрани, които да държат ума и тялото в кондиция.
 
На първо място са орехите - чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение. Аминокиселината "триптофан" в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стреса. Освен всичко останало, те се усвояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото.
 
Второто място е за пресния чесън – тайната на продукта се нарича алицин. Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати.
 
Почетното трето място е за спанака – богат на желязо, много подходящ за консумация особено от вегетарианци, които не могат да го добавят от месо.
 
Артишок заема четвъртата позиция. Ако усещате умора дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезий. Артишокът е чудесен източник на минерала.
 
Следва сьомгата – източникът на омега-3 мастни киселини, които спомагат за хидратацията в организма ни и за това се отразява на цялостния вид на тялото ни.
 
Под номер шест в здравословното меню са ягодите. Освен, че са изключително вкусни те са и много полезни. Имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните природни фактори.
 
Яйцата са продуктът, който спомага за по-добра памет.
 
На осмо място в класацията са боровинките. Ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, резултатите няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който подпомага паметта.
 
Грейпфрутът също намира място в класацията. Прясно изцеден сок от плода е енергийната бомба, от която се нуждае организмът ни всекидневно, особено в първите дни на пролетта.
 
Топ 10 завърша със сезонните зеленчуци, които са естествен дар от природата, богати на аминокиселини и витамини, важни за правилното функциониране на организма ни. 

Свързани новини

Как да се преборим с есенната депресия

26.09.2018

21 факта, които ще ви мотивират за спорт

23.08.2018

Как фитнесът неусетно да влезе в деня ви

17.08.2018

6 йога упражнения срещу болки във врата

14.08.2018

Да помогнем на Лори да ходи!

07.08.2018

Коментари