7 малки жеста, които карат хората да се чувстват наистина обичани

Любовта е в малките жестове, казват хората и това е истина, пише lifestyle.framar.bg:
 
1. Любовни писма, написани на ръка
Знаейки, че някой е отделил време да ти напише писмо - когато би могъл да напише текстово съобщение или имейл - наистина е затрогваща. Ръкописни букви са полезни и за този, който ги пише! Доказано е, че ръкописното писане увеличава мотивацията, намалява стреса и подобрява цялостното ви настроение.
 
2. Когато някой наистина го е грижа как е минал денят ти
Това, което прави това толкова завладяващо, е колко малко всъщност общуваме с думи. Когато някой пита за деня ви, не забравяйте, че само седем процента от вашия отговор им се доставя устно. Останалите 93%, те получават настройвайки се към вашия тонус и изражение на лицето ви.
 
3. Релаксираща физическа обич
Не само, че ви кара да се чувствате невероятно, но действително изследванията обясняват психическите и физически ползи за здравето от физическото докосване. Например, то увеличава доверието, засилва имунната система и засилва връзките между хората.
 
4. Запомнянето на детайли
Науката казва, че всеки един ден, средностатистическият човек чува някъде между 20000 и 30000 думи - и от всичко това, той помни единствено 17 до 25 на сто! Така че, когато някой си спомня нещо конкретно за вас, можете да сте сигурни, че наистина го е грижа!
 
5. Случайни изненади
Подаръци от типа "просто видях това и се сетих за теб". Вие наистина може да подобрите деня на някого с подарък или мил жест. Освен това, това е добре за вас! Научни изследвания установяват, че случайните жестове на добрина могат да подобрят настроението ви и удовлетворението от отношенията ви с хората, като в същото време намаляват тревожността и социалното избягване.
 
6. Усещането, че си включен в нещо, защото си важен
 
7. Изразяването на загриженост за безопасността на някого
Истинският приятел иска да се увери, че сте живи и здрави; и науката е установила, че здравите приятелства насърчават здравословно поведение, повишават самочувствието и помагат в борбата с депресията.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024