Светът на йогата идва в България

Йоги от цял свят се събират у нас през тази седмица. Мястото е Правец, а събитието е третото издание на фестивала Udaya Live.
 
В полите на Стара Планина, на фона на разкошната гледка към езерото в Правец, от сряда до неделя, десетки международно признати йога учители ще демонстрират своите умения под акомпанимента на тематична музика на живо. Вечерните партита са неизменна част от програмата, а сред артистите, които ще бъдат на сцената са носители на Грами, както и беквокалистките на легендата Ленард Коен - The Webb Sisters.
 
 
Сн. Ню Бояна 
 
Повече от 50 са участниците във фестивала – музиканти и инструктори, сред които десетки изтъкнати учители с многогодишен опит. Заедно те ще открехнат към знанието за йога всички дошли на Udaya Live – и начинаещи и напреднали. Защото йога е за всеки – и за този, който предпочита да практикува, за да поддържа фигурата си, както и за този, който иска да навлезе по-дълбоко в източната философия.
 
Сн. Ню Бояна 
 
Изпълнителният директор на "Ню Бояна" Ярив Лернер е двигателят на фестивала. Той прави щателно проучване на инструкторите, като държи те да имат поне 10-годишен опит, а не да са само Инстаграм модели, разкри пред радио "Европа Новините сега" Александра Цветкова - ПР на киноцентъра.
 
Ето няколко имена, които ще дойдат у нас и няма как да бъдат пропуснати:
 
Сн. Ню Бояна 
 
Индиецът Пуну Синг Васу е роден да бъде йога. Баща му обаче го кара да учи бизнес, но Пуну не спира да преследва своята страст. Според запознати, които посещават класовете му, след тях те се чувстват като преродени. Защото Пуну има специалния талант чрез глас, музика и движения да помага на учениците си да се изчистват от натрупаните негативни емоции. Индийският учител е за първи път в България и практиките му се очакват с огромен интерес. 
 
Сн. Ню Бояна 
 
Сиана Шърман не е за първи път у нас, но семинарите й се радват на изключителна популярност. Тя съчетава по уникален начин движенията от йога с танците и с музиката, така че всеки да отключи мощната женска енергия в себе си.   
 
Сн. Ню Бояна 
 
Арезу е започнала да медитира на 5-годишна възраст, а на седем активно е практикувала. На 14 годишна възраст тя става най-младият йога учител по Кундалини йога. Пътува из целия свят, организира дарителски кампании и има хиляди последователи. 
 
Сн. Ню Бояна 
 
Даниел Скот е международно признат инструктор по Акро Йога. Даниел вярва в силата на доверието между хората, като го използва, за да провокира учениците си да се впуснат в йогата с партньор, както и да чуват по-добре вътрешния си глас.   
 
Сн. Ню Бояна 
 
Нели Насева е едно от българските имена сред плеядата от йога инструктори, които ще бъдат част от Udaya Live 2018. 

Свързани новини