10 начина да вкарате неусетно фитнеса в ежедневието си

Прекалено заети сте за фитнес? Нямате време за спорт и постоянно си намирате оправдания? Е, тялото ви отчаяно копнее за малко грижи, за да може да се почувства тонизирано, а и есента наближава и скоро ще добавим и катове дрехи, което допълнително ще ни демотивира пише tialoto.bg. Може да постигнете чудесен ефект с някои лесни упражнения, които да вкарате в ежедневието си. 
 
Бързо ходене
Бързото ходене повишава сърдечния ритъм и горенето на калории, както и метаболизма. Ходете на високи обороти поне 30 минути на ден.
 
Качвайте стълби
Има куп причини да зарежете асансьора. Качването на стълби действа върху мускулите по цялото тяло. А ако прескачате по една с изправен гръб, дори натоварвате коремните мускули.
 
Стягайте дупето и бедрата
Дори да не се движите, може да стягате бедрените и седалищните мускули с леки стискания и отпускания. Правете го в продължение на около 15 минути всеки ден и резултатите няма да закъснеят.
 
Изправена стойка
Тя подобрява гръбначните мускули и освен това ви кара да изглеждате по-уверени и стройни.
 
Упражнения за гърба
Докато си седите зад бюрото си представете, че трябва да задържите молив между плешките си. Изправете гърба и се опитайте да ги докоснете, после отпуснете. Правете това 10-15 минути всеки ден.
 
Бицепси по време на шопинг
Разпределете торбите така, че да тежат приблизително по равно в двете ви ръце. Долепете лакти до торса и вдигайте торбите, така че ръцете ви да образуват прав ъгъл след свивка в лактите. Отново 10-15 минути на ден са напълно достатъчни да напрегнете бицепсите.
 
Домакинска работа
Миене на чинии, простиране, гладене, чистене на прах, пускане на прахосмукачка – всички тези досадни домакински задължения са чудесен фитнес за цялото тяло.
 
Правете повече секс
Не само, че той е чудесен начин да се отървете от стреса и да се заредите с енергия, но и гори калории и тонизира.
 
Разхождайте се, докато говорите по телефона
Човек отговаря на десетки обаждания по телефона всеки ден. Вместо да лежите доволно на дивана с апарата в ръка, се разхождайте, докато комуникирате с другите.
 
Спете добре
Доброто здраве е равно на достатъчно почивка. Спете минимум по 6 часа на денонощие, за да може организмът ви да възстанови загубените сили и да е във форма за нови предизвикателства.

Свързани новини

Сериозна опасност!

17.11.2022

8 мощни витаминозни бомби

14.11.2022

Как да се преборим с есенната депресия

27.09.2022

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

25.07.2022

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022