5 неща, които не трябва да правите рано сутрин

Как да започнете деня си по най-добрия начин? Доброто начало на деня е ще ви зареди с енергия и е предпоставка целия ви ден да мине така. Вижте 5 неща, които не бива да правите, съветват експертите то profit.bg: 
 
Да си проверявате служебния мейл веднага щом станете
Направете ранната утрин ваше лично време. Ако още преди да сте си измили зъбите се захванете да четете работни и-мейли ще си навлечете ненужен стрес. Може да има спешни и ли неприятни неща. Ако решите да отговаряте, има вероятност все още да не сте в състояние за най-трезви преценки и да направите грешки. Оставете работата за момента, в който ще сте готови за нея – когато седнете не бюрото си в офиса. 
 
Да си кажете, че ще тренирате утре 
Сутринта е чудесно време за тренировка. Но много хора така и не се възползват от нея, защото всеки ден си казват, че ще тренират утре или по-късно през деня. 
 
Да си вземете прекалено горещ душ 
Горещата вода ще ви приспи повече. По-тонизиращ сутрин е хладният душ. 
 
Да ядете въглехидрати за закуска 
Тестените закуски, които са толкова удобни за купуване рано сутрин вредят на фигурата и здравето ви. Предпочитайте протеина – омлетът е чудесна закуска. 
 
Да си миете зъбите веднага след хранене 
Разбира се, че трябва да си измиете зъбите, но не се препоръчва това да става веднага след закуска. Ако сте яли храни с висока киселинност, като плодове или сте пили кафе, миенето на зъбите може да изтласка захари към повърхността на зъба и да разруши емайла. Зъболекари препоръчват да си измиете зъбите след като станете, преди закуска, а след закуска може да изпиете една чаша вода, която ще ви даде усещане за свежест. Едно изследване установява загубата на зъбен емайл при хора, които са мили зъбите си веднага след изпиване на напитка с високо киселинно съдържание. При тях имало много по-голяма загуба, отколкото при хората, които изчаквали 30-60 минути преди да измият зъбите си.

Свързани новини

Правилото за 20-те минути на ден

20.08.2019

Опознайте себе си по-добре с този тест

15.08.2019

Как да контролираме потенето с храна

14.08.2019

10 полезни съвета да се справим с жегата

13.08.2019

И бизнесът каза #стигамрънка

12.08.2019

Коментари