5 трика за постигане на добра форма в офиса

За мнозина от нас най-близкото нещо до физическото натоварване в офиса е, когато взимаме нов пакет хартия за принтера от време на време. Това обаче означава, че повечето нас оползотворяват голяма част от времето и здравето си, залепени на стола. За служителите в офис правенето на упражнения е предизвикателство. Има 5 лесни начина, пише profit.bg, по които можете да вмъкнете здравословното физическо натоварване в офиса и да се чувствате по-добре от всякога. 
 
Качвайте се по стълбите 
Това е един от най-надеждните начини да си осигурите физическа активност. Качването по стълбите не само повлиява добре сърдечната система, но и подобрява общия тонус на тялото. Освен това стълбите са идеално решение за избягване на мъчителното мълчание, което се получава при возене с асансьора. Изкачването на няколко етажа първоначално може да се окаже доста предизвикателно, но скоро усилията ви ще бъдат възнаградени. Можете да поддържате това повишено темпо и да усложнявате упражненията си по стълбите - взимайте по 2-3 стъпала наведнъж и ще се радвате на достатъчно активен начин на живот. 
 
Преразгледайте диетата си 
Избягвайте обичайните офис диети, основани на домашно направени кексове и закуски от вендинг машината. Всички тези калории и трансмазнини скоро ще се обединят в провалянето на здравето ви. Вместо това, направете усилие да преразгледате диетата си, като включите в нея здравословни закуски и суперхрани. Неща като боровинки, бадеми и черен шоколад ще ви помогнат да се снабдите с достатъчно истинска енергия и ще намалят стресовите нива без страничните ефекти, които предизвикват храните със захар. Необходимо е да консумирате и здравословни мазнини – включете кокосовото масло в балансираната си диета. Като замените част от обичайните си закуски, богати на бяла захар, със суперплодове, ще допринесете много за повишаване на продуктивността ви, възможността ви да се справяте със стреса и да поддържате добро здраве. 
 
Вземете нужната ви малка почивка инкогнито 
Ако сте срамежливи офис служители, ще сте доволни да узнаете, че можете да правите някои леки упражнения, както си седите зад бюрото и никой няма да забележи. Тонизирайте седалищните си мускули, като стягате бедрата си, докато седите. Стягайте мускулите и задържайте в тази позиция 5-10 секунди. Отпуснете и повторете, докато не се изморите. Друго добро упраженние за офиса е да си вдигате краката. Можете да вдигате двата си крака едновременно в пространството под бюрото ви. Вдигайте ги и задържайте по 5 секунди. На връщане към изходна позиция не поставяйте обратно краката на пода. Целта е само да ги върнете и отново да ги изправите нагоре. 
 
Намерете си нов "стол” 
Ако обстановката в офиса го позволява (и, разбира се, шефът), можете да подмените офисния стол с фитбол. Можете да използвате топката за гимнастика за няколко часа от работното време. Седейки върху нея, ще тренирате мускулите на корема и ще продължите да работите както преди. Седенето върху фитбол може да е въпрос на привикване в началото, но с редовни упражнения, ще започне да допринася много за баланса и фокуса ви и изправената ви поза. 
 
Превърнете офис пространството си в мини фитнес зала 
Типично структурираният на кутийки офис може да бъде използван като мини фитнес зала, без да е необходимо да носите гири или други специфични уреди. Пълна бутилка с вода или друга течност представлява своеобразна гира. С нея можете да правите упражнения за бицепса и трицепса. Освен това за такъв офис са подходящи клекове във всевъзможните им варианти.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024