5 ежедневни грешки, които допускаме рано сутрин

Досаден звук на аларма, сърцераздирателно протягане, полубудно миене на лице, последвано от евентуална закуска и кафе на крак… Да, на доста хора денят им започва по сходен начин. Което пък съвсем не означава, че това е правилният начин да "яхнете” ежедневната си рутина. Затова днес jenite.bg представят 5-те най-често срещани грешки, които хората допускат, след като се събудят.
 
Грешка 1: "Изскачате” от леглото
Надали съществува човек, който поне веднъж в живота си да не е закъснявал за важна среща, защото се е успал. Повярвайте ни, няма да върнете времето назад, ако напуснете любимото си легло с гръм и трясък. Рязкото "изскачане” може да напрегне мускулите на гърба, което пък на свой ред да доведе до адски болезнено схващане. Все пак, не забравяйте, че тялото ви е било в покой цяла нощ, така че не го стресирайте още от сутринта!
 
Грешка 2: Приготвяте се за работа на спуснати щори
Тъмните нюанси превръщат спалнята ви в една изключително уютна пещера, която може да ви приспи допълнително. За да започнете деня си с позитивно настроение, имате нужда от слънчева светлина. Не забравяйте, че вашият вътрешен часовник също има нужда от сверяване.
 
Грешка 3: Не се наслаждавате достатъчно на новия ден
Ако сте по-продуктивни в офиса преди обед, вероятно мозъкът ви започва да работи на пълни обороти още по път за работа. Но това автоматично означава, че сте изтормозени още преди да стъпите в офиса. Вероятно и първия момент, в който ще оцените новия ден, е чак в обедната почивка. Подобен график обаче влияе негативно на настроението ви. Затова, направете си едно хубаво кафе или чай, колкото и оскъдно време да имате, пуснете си малко музика и започнете деня по възможно най-ведрия начин.
 
Грешка 4: Навивате алармата си за по-ранен час и отлагате
Явно сте от заклетите привърженици на "спящата математика”. Много хора имат вредния навик да навиват алармата на телефона за 10 минути по-рано, след което следва обичайното натискане на "Отлагане”. Експертите са на мнение, че това стресира мозъка ви изключително много, което пък на свой ред може да доведе до постоянна сънливост.
 
Грешка 5: Правите упражнения непосредствено след ставане
Да започвате с коремните преси, докато все още не сте закусили, е груба грешка. Хубаво е да изчакате поне 30 минути, за да дадете възможност и на организма да се събуди. Не забравяйте и задължителната сутрешна чаша с вода, тъй като по време на сън тялото губи водните си запаси най-бързо.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024