Снежина Петрова и Владо Пенев изгряват в уникална изложба на СГХГ

Любими български актьори са богове и герои в уникална изложба с фотографии, видеа, рисунки и макети. 
 
Снежина Петрова позира като чудовищната Медея, а Владо Пенев като владетеля Креонт пред майстора на обектива Павел Червенков. Койна Русева, Станка Калчева, Петър Дочев, Ася Иванова, Ивайло Драгиев и Георги Гоцин също се превръщат в персонажи от древногръцката митология. Въздействащите им портрети, придружени с текстове от Еврипид, са част от проекта "Терен Медея", който ще бъде представен на 17 април от 18ч. в Софийската градска художествена галерия. 
 
Мащабната изложба показва всички етапи от реализацията и надграждането на театралния и социален проект "Медея", част от артистичната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Основен акцент в него е едноименното театрално представление на режисьорката Десислава Шпатова, представящо трагичния конфликт между митологичните Майка и Баща – Медея и Язон. Официалната премиера на спектакъла ще бъде в Античния театър в Пловдив на 28 юни. Освен известните актьори, в представлението участват деца от различните етнически общности в Града под тепетата и студенти от НБУ. Всички те ще ни пренесат в зрелищната трагедия на Еврипид под музиката на Асен Аврамов, изпълнена на живо. 
 
В рамките на проекта "Медея" децата създават рисунки, които разказват за основния конфликт между майката и бащата, и изработват макети. Всички техни произведения ще бъдат представени на изложбата в СГХГ, заедно с документални снимки, предмети, видеа и звуци от обученията им в психодраматични работилници и художествени ателиета.  
 
Куратори на изложбата, която продължава до 22 април, са Снежина Петрова и Весела Ножарова. 

Свързани новини

The Bingo Project във Варна и Русе

31.07.2019

Наближава Беглика 2019

26.07.2019

Забележителната история на Pavarotti

12.06.2019

Изложба на The Connor Brothers у нас

12.06.2019

Безплатен цирк за малки и големи

16.05.2019

Коментари