Кога да посетим най-скъпите дестинации в света

Факт е, че някои места са скъпи за посещение, но това не означава, че трябва да ги извадим от списъка си с мечтани дестинации, пише profit.bg. Подобно на всеки един град, и при тях има силен и слаб сезон, което значи по-ниски или по-високи разходи при престой. От TripAdvisor Rentals съветват кога е добре да посетим 5 от най-скъпите места по света, без това да ни струва куп пари.
 
Дубай, ОАЕ
Кога да отидете: втората седмица на февруари
Пестите в сравнение с високия сезон: 58%
Един от най-луксозните градове в света - Дубай, предлага вълнуващо разнообразие от неща, които може да правите по всяко време на годината. Прекарайте сутринта, наблюдавайки изгрева на слънцето от балон с горещ въздух, след което се отправете към пустинята за яздене на камили или за сафари по дюните. Завършете деня си с коктейли на върха на Бурж Халифа, известен още като най-високият хотел на планетата. Е, това е пътуване, което определено си заслужава лудостта - особено когато спестявате почти 60%.
 
Аспен, Колорадо
Кога да отидете: втората седмица на октомври
Пестите в сравнение с високия сезон: 37%
Разбира се, всеки иска да кара ски в края на годината, но в Аспен има много повече неща, които не изискват сняг. Красивите пешеходни пътеки тук са в изобилие, а наред с това има и възможности за други приключения на открито като парапланеризъм и летене с хеликоптер. Ако търсите повече закрити дейности, можете да се насладите на шоу в Wheeler Opera House или на няколко бира в Apsen Brewing Company.
 
Санторини, Гърция
Кога да отидете: втората седмица на ноември
Пестите в сравнение с високия сезон: 25%
Санторини е красив през цялата година, така че наистина няма нужда да ходите, когато отиват всички (т.е. в края на август). Прекрасните гледки, страхотният нощен живот и релаксиращи минерални извори ще бъдат също толкова живописни и през ноември. Освен това ще имате допълнителния бонус да се радвате на слънце, докато вашите роднини вече се готвят за зимата.  
 
Сен Барт
Кога да отидете: В средата на октомври
Пестите в сравнение с високия сезон: 51%
Гмуркането, плаването, гребането, подводните обиколки и бодисърфинга са само някои от многото неща, които вие и вашите приятели можете да правите на някой от 22-та плажа на Сен Барт. А всичко това звучи толкова добре на фона на представата, че у дома ще трябва да обличате дебелите пуловери.
 
Вайлея, Хавай
Кога да отидете: септември
Пестите в сравнение с високия сезон: 38%
Бихме тръгнали за Хавай в почти всеки ден от годината, но през септември ще се радваме на по-нормални температури, топла вода и значително по-ниски цени. Освен това столицата Мауи често е домакин на редица маратони през септември.

Свързани новини

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024

Стоичков празнува рожден ден с песен

09.02.2024

Прогнозата на мармота Фил

07.02.2024

След като беше задържан на летището

23.01.2024

Китайският зодиак за 2024 г.

04.01.2024